ÉLETMÓD

Így reagál a teste, amikor hanyagolja az edzést

S-W. Zsó 2015. október 1., csütörtök 20:13

Megesik, hogy kihagyunk egy-egy edzést, akár nyomós okunk van rá, akár csak el akarjuk sumákolni a mozgást. De egy háromnapos szünet aztán egy-két hétig is elhúzódhat, ha nagyon elkényelmesedik az ember. Mi is tapasztaltuk már, hogy ilyenkor bizony nem is olyan egyszerű visszarázódni a régi kerékvágásba, de kíváncsiak voltunk arra is, mit mond a tudomány. Arra kerestük a választ, hogy mennyi idő alatt veszítjük el jó kondíciónkat és állóképességünket, ha egyszer csak abbamarad a rendszeres sportolás. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Profi tippek, hogy a világjárás igazi élmény legyen

travelo 2015. szeptember 30., szerda 09:53

Sokan vágynak rá, hogy bejárják a világot, de félnek megtenni az első lépést, mert nincs ötletük, hogyan vágjanak bele. Utazási irodával vagy inkább egyedül induljak útnak? Mit tegyek, ha külföldön váratlan szituációba kerülök? Íme a Travelo tippjei kezdő és gyakorló világutazóknak!

Tanuljon meg viselkedni a kávézókban!

mzd 2015. szeptember 29., kedd 18:10

Kávézni és kávézókba járni iszonyatosan menő dolog lett – mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az Instagramot pörgetve naponta legalább 5 „neves” pohár jön szembe, és évek óta egymásra nyílnak a hipszter helyek a Belvárosban. Azt viszont tudjuk, hogy ha valami trendi, az még nem biztos, hogy együtt jár az illemtudó közönséggel – éppen ezért örültünk meg a TheKitchn listájának, ahol kilenc pontba foglalták össze, hogyan is érdemes viselkedni a kávézókban. Posztunk nem is lehetne aktuálisabb, ugyanis szeptember 29-e a kávé(zás) világnapja.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Unaloműző tippek a következő Facebook-leálláshoz

maze 2015. szeptember 29., kedd 15:24

Ha rákattintott erre a cikkre, akkor az bizonyára azt jelenti, hogy valamilyen formában megviselte a híres/hírhedt közösségi oldal, a Facebook pár órás leállása, ami ráadásul az elmúlt napokban többször is borzolta a kedélyeket, kiváltképp mivel magyarázatot sem kaptunk rá. A leállás - bár nem tartott sokáig - az interneten nagy port kavart, mindenhol utaltak arra, hogy központi problémáról van szó, és nem önnek kell kihajítania a számítógépét, azaz össznépi megnyugtatásban lehetett részünk. 

Fotó: Thanasak Wanichpan

Az, hogy a Facebook kinek mit jelent, nyilván akkor derül ki csak igazán, ha megvonják az embertől, de mivel az elmúlt leállások csak rövid ideig tartottak, ezért nem igazán lehetett globális pánikról beszélni. Mi igazán bízunk benne amúgy, hogy akkor sem lehetne, ha az egész örökre megszűnne, de ebben sajnos korántsem vagyunk biztosak. Az elmúlt években ugyanis annyira hozzánk nőtt már a Zuckerberg-birodalom, hogy nyilván sokaknak a Facebook egyenlő az internettel, és ezek az emberek nemcsak a mindennapi hírekhez jutnak hozzá ezen az úton, hanem a fél életüket idegen családi fotók, cuki animgifek és Coelho-idézetek bűvöletében töltik. 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Készen áll a maratonra? Figyeljen a jelekre!

S-W. Zsó 2015. szeptember 28., hétfő 18:23

Egyeseket a puszta kíváncsiság, önbizalmuk növelése, vagy saját határaik megismerése hajt, de vannak, akik csak azért indulnak maratoni versenyeken, hogy a bakancslistájukon kipipálhassanak egy-egy nagyobb kihívással való megküzdést, vagy azzal ösztönzik magukat, hogy a nagy napra készülve hatékonyabb lehet a fogyókúra. Ismerős? De olyan is előfordul, hogy edzettebb és tapasztaltabb futók invitálják a barátokat, akik persze beadják a derekukat, mert jó bulinak tartják a versenyzést. Bérces Editet, a 100 km-es és a 24 órás ultramaratoni futás világ- és Európa-bajnokát kérdeztük arról, hogy mi a gond az ilyen hozzáállással.

Idegesíti a lábával dobogó kolléga? Pedig csak az életéért küzd!

mzd 2015. szeptember 28., hétfő 13:41

Arról már írtunk korábban, hogy vannak olyan rossz szokások, amik végülis jót tesznek velünk, most pedig a Guardian oldalán futottunk bele egy érdekes kutatás eredményeibe. Kiderült ugyanis, hogy ha az ülőmunkát végzők fészkelődnek, azzal számos egészségügyi problémát megelőzhetnek – és a szexről sem kell lemondaniuk.

Távolról sincs vége, olvasson még »

18+ 12 érdekesség, amit eddig nem (biztos, hogy) tudott a csiklóról

ST 2015. szeptember 27., vasárnap 20:36

12 érdekes tény, amit eddig nem tudott a csiklóról

Sajnos, sok férfi számára még mindig nem mond semmit a csikló neve, nem beszélve arról, hogy milyen remek dolgokat lehet vele kezdeni. De ha azt hiszi, hogy a nők mindent tudnak a klitoriszról, akkor is nagyot téved. A womenshealthmag.com összeszedett 12 meglepő tényt, amiket valószínűleg ön sem tudott a csiklóról.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A kolosztómiás zacskó egy testépítő versenyzőnek se ciki

ermiz 2015. szeptember 26., szombat 12:53

Nyáron írtunk egy bikinimodellről, aki Chron-betegként azért harcol, hogy jobban elfogadják a hozzá hasonló problémákkal küzdő embereket. Sokan csatlakoztak is a mozgalomhoz, és most itt egy újabb fiatal lány, aki példakép lehet azoknak, akiknek kolosztómiás zacskóval kell együtt élni.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 érv, amiért jól járnánk a háromnapos hétvégékkel

S-W. Zsó 2015. szeptember 25., péntek 11:25

Ön is többször ábrándozott már arról, milyen jó lenne, ha már péntek reggel se kellene dolgozni járnia, vagy ha a munkaidő felét szórakoztató tevékenységekkel tölthetné? Ha ön munkavállaló, nyilván nem kellene nagyon győzködni a háromnapos hétvégék előnyeiről. Csakhogy a munkaadóknak is vannak tudományosan is alátámasztott érveink, amik bizonyítják, hogy ez tényleg mindenkinek jobb volna.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Edzőteremteszt: Bank Center Fitness

Dívány 2015. szeptember 24., csütörtök 13:28

Év eleje óta futó sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég (már ha nem vagyok erre is lusta), az viszont minél változatosabb, annál jobb. Futni, aerobikozni, TRX-ezni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket általában két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol található a legprofibb géppark, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Megvan a válasz arra, miért lehet olyan jól szállodai szobában aludni!

ermiz 2015. szeptember 24., csütörtök 09:51

Ismerős az az érzés, amikor felébred egy hotelben, rálép a süppedős szőnyegre, belebújik a papucsba és a köntösbe, és úgy érzi életében nem aludt még olyan jól, mint most? 

A Huffington Post szerkesztői arra jutottak, hogy a jó alvás titka a fehér ágynemű! Tényleg! Képzelje el a kedvenc szállodai szobáját úgy, hogy az ágyban nem fehér, hanem vibráló, színes és mintás huzatok várják? Na ugye! 

Távolról sincs vége, olvasson még »

Borkóstoló után ne vezessen haza: szuper hotelek borvidékeken

travelo 2015. szeptember 23., szerda 15:07

Imádjuk a szüreti hangulatot és a jó bort, ezért az elmúlt hetekben jobbnál jobb út célokat és programokat javasoltunk olvasóinknak a Travelón. Mindenkinek van egy jó tippünk, vágyjon akár külföldi, akár belföldi borfesztiválra, vagy éppen meseszép tóparti borvidékre. Sőt, azoknak is írtunk egy cikket, akik ugyan nem isznak alkoholt, de a vidám hangulat, a tarkába forduló táj miatt – vagy éppen egy borrajongó családtag unszolására – borvidékre látogatnak idén ősszel. A sok program és iszogatás után nyilván senki nem akar hazavezetni, ezért most a legjobb borvidéki hoteleket mutatjuk be, határon innen és túl.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így indítsa a napot, ha jót akar magának

Dívány 2015. szeptember 23., szerda 09:16

Nehezen indul a reggel? Hát, vagyunk ezzel így egypáran, de a Huffington Post szerzője, Jennifer Rollin összeszedte, mit kell tenni ahhoz, hogy ne kezdődjön annyira borzasztóan a nap.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 tünet, amikre nőként fokozottan figyelnie kell

Toma 2015. szeptember 22., kedd 09:59

Életünk során több hétköznapi panasszal is találkozhatunk, melyek az esetek többségében csupán ártalmatlan jelenségek. Viszont vannak olyan tünetek, amelyek akár súlyos problémákat is jelezhetnek, és amelyeket nőként különösen figyelembe kell vennie. Hipochonderek csak saját felelősségükre olvassanak tovább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Napi két perc ugrálással elkerülhető az időskori csontritkulás

Brownie 2015. szeptember 21., hétfő 13:10

Legalábbis ezt állítják a Loughboroughi Egyetem kutatói, akik 34 idős férfi csontozatának állapotváltozását figyelték meg egy éven keresztül. Az persze nem újdonság, hogy a rendszeres edzés jót tesz a csontoknak, de a meglepően pozitív eredmények szerint az idősebbeknek elég naponta egy rövid ugróedzést lezavarniuk, ha meg akarják előzni a kellemetlen és veszélyes csonttöréseket. Persze csak óvatosan...

Távolról sincs vége, olvasson még »

A rossz étkezés a korai halál leggyakoribb oka

Brownie 2015. szeptember 20., vasárnap 18:51

Egy új tanulmány arra hívta fel a figyelmet, hogy világviszonylatban is a szegényes étrend járul hozzá legnagyobb mértékben a korai halálozáshoz. Egész pontosan globális szinten a halálesetek 21 százaléka köszönhető a vörös húsokból és magas cukortartalmú italokból álló, ugyanakkor zöldségekben, gyümölcsökben és teljes kiőrlésű magvakban szegény étrendnek – írja a Daily Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A csípős kaja lehet a hosszú élet egyik titka

S-W. Zsó 2015. szeptember 19., szombat 21:26

Egyre égetőbb kérdés manapság, hogy mi lehet a hosszú élet titka, ám az öregedés túl bonyolult folyamat ahhoz, hogy létezzen egyértelmű válasz erre. Az azonban nem újdonság, hogy egészséges étrenddel javítható az életminőségünk és fitten tartható a szervezetünk. A British Medical Journal című szaklapban megjelent tanulmány szerint esélyes, hogy a csípős, fűszeres ételek hozzájárulhatnak fiatalságunk megőrzéséhez.

Tényleg nincs értelme nyújtani? Attól függ!

Brownie 2015. szeptember 19., szombat 16:24

Arról már írtunk korábban, hogy pontosan mi is zajlik a testben nyújtás során, és hogy minek köszönhető, hogy a mozgás szervrendszerben nyújtó gyakorlatok hatására nem következnek be nagyobb változások, mégis hajlékonyabbnak érezzük magunkat. Újabb vizsgálatok során a kutatók arra keresték a választ, hogy a sportolás előtt (és után) végzett nyújtással valóban elkerülhetőek-e a sérülések és az izomláz, illetve növelhető-e a hajlékonyság vagy a sportteljesítmény.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az alkohol jót tesz a szívének, de megnöveli a rák kockázatát

Edicsek 2015. szeptember 19., szombat 12:12

Egy kanadai kutatás szerint az alkoholfogyasztás jót tesz a szívének és csökkenti a szívinfarktus kockázatát, ugyanakkor növeli bizonyos ráktípusok kialakulásának esélyét és nagyobb a sérülés kockázata is.  

Távolról sincs vége, olvasson még »

7 dolog, amivel lassíthatja az öregedést

ST 2015. szeptember 18., péntek 19:49

Az öregedés az a mumus, amit mindenki szeretne legyőzni. Sajnos a folyamatot megállítani nem lehet, de lassítani igen, ráadásul ez nem is olyan nehéz. A Lifehack összeszedett 7 olyan dolgot, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy tovább legyen friss és fiatalos.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha már zöldséget eszik, csinálja jól!

Brownie 2015. szeptember 17., csütörtök 13:35

Ha büszkén tért haza a legutóbbi bevásárlásból, mert sikerült végre csupa egészséges hozzávalót beszereznie az esti menühöz, jobb, ha tudja: nem a legjobb döntés egy hétre való zöldséget a hűtőbe tuszkolni, de az is sanszos, hogy a főzési technikájával rontja el az egészségesnek szánt vacsorát. A Lifehack összegyűjtötte a leggyakoribb zöldségfogyasztással kapcsolatos hibákat és tévhiteket.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Párosan szép az ősz: 4 romantikus tipp

travelo 2015. szeptember 16., szerda 15:49

A tarka faleveleknek, az indián nyár simogató napsugarainak, a hangulatos boros rendezvényeknek köszönhetően az ősz alapjáraton is romantikus időszak. Pár jó programötlettel pedig tovább emelheti az évszak összebújás-faktorát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Zsírégetés hatékonyan 45 perc alatt

Bánkuti Gabriella 2015. szeptember 16., szerda 09:12

Ha van lehetőségem pihenni egy kicsit, nem szívesen megyek edzőterembe, inkább a természetben sportolok és gyors, hatékony edzéseket választok. Ebben a cikkben egy teljes testet megmozgató, pulzusemelő, izzasztó gyakorlatsort mutatok be, amihez ráadásul eszköz sem kell, tehát még ez sem lehet kifogás.

A nyolc szuper intenzív gyakorlat között nincs pihenőidő, csak a végén lehet lazítani egy percet és jöhet a következő adag. A kezdőknek három, a haladóknak öt, a szuper aktívaknak pedig tíz kört javaslok. Az edzés előtt mindenki alaposan melegítsen be és a végén nyújtsatok le. A nyolc körrel nagyjából. 400 kalóriát égetünk el.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Csuja Imre segített, mégse tudjuk ellátni az ájultat se!

Divany.hu 2015. szeptember 15., kedd 13:58

Még mindig gondunk van az újraélesztéssel, és valójában azt sem tudjuk, mi a teendő, ha valaki elájul mellettünk a tűző napon – derül ki az Országos Mentőszolgálat Alapítvány 2015-ös Nagy Elsősegély Tesztjéből.

A felmérés harmadik éve vizsgálja, hogy vészhelyzetekben tudjuk-e, mi a teendő, és az eredmények még mindig elég vegyesek, de lassú javulás már látható. „Különböző helyzetek esetén nagy eltérések mutatkoznak – egyes vészhelyzetekben úgy tűnik, tájékozottak vagyunk a teendőket illetően, ám sajnos sok esetben még mindig rosszul tudnánk csak segíteni” - mondja dr. Czakler Éva mentőorvos, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány alelnöke.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Beteggé teszi, ha kilenckor kezd dolgozni

Edicsek 2015. szeptember 15., kedd 09:20

Az Oxford Egyetem kutatása szerint aki korán kel, mégsem lel aranyat - legalábbis ha azonnal dolgozni kezd. A kutatók szerint ugyanis a 9-5-ig tartó munkaidő miatt a cirkadián ritmus teljesen felborul, és ez amellett, hogy rossz hatással van a teljesítményünkre és hangulatunkra, az egészségünkre is káros. 

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 ... 133

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés