Tandemugrás: extrémsport fejfájás ellen

Sokszor hallani, hogy be vagyunk zárva a saját világunkba, ám olykor elég egy kis dolog is, hogy kimozdítson minket onnan, és új szemszögből lássuk – akár csak egy darabig – az életet. Szerintem nem vagyok/voltam egyedül azzal a kívánsággal, hogy egyszer fejvesztve ugorjak ki egy repülőgépből – persze, akárcsak a siklóernyőnél, most is tandemben. Íme egy újabb sport, amit kihúzhattam a listámról!

GOPR3853
Hámori Barbara

A börgöndi repülőtérre érve szokatlan sürgés-forgás és lazaság fogad, az iroda nem olyan, mint egy hagyományos konditeremé. Formalitás, papírok, miegymás, egyszer csak már egy piros nadrág és heveder van rajtam – az öltözést egy kis felkészítés követi. Amikor mindkét tandempár a helyén van, elindulunk egy Cessna 182-es repülővel az ég felé.

Inkább szellemi, mint fizikális felkészülést igényel egy adrenalin növelő tandemugrás. Bőven elég egy sportos, kényelmes ruhában és sportcipőben odamenni, az összegubancolódó haj pedig garantált. Miért számít sportnak? A tandemet önmagában nem is, de az ejtőernyőzést extrémsporttá nyilvánították és oktatják is. Nekem speciel még a fejfájásomat is elmulasztotta.

Ha kíváncsi arra, milyen élményt nyújt a tandemugrás és hogyan ért földet a szerző, kattintson ide, itt az egész beszámolót elolvashatja.

Hámori Barbara

A Move it, Blondie! sportblog főszerkesztőjének a mozgás csupán pár éve lett az élete szerves része. Olyannyira, hogy úgy döntött, hétről hétre újabb sportokat próbál ki, amelyekből szubjektív beszámolókat ír, ezzel rálátást adva az olvasóknak az óratípusokra és azok részleteire. Az általa készített sztárinterjúkból pedig kiderül, melyik híresség hogyan tartja formában magát és a sportedzők is mesélnek a saját óráik részleteiről. Hámori Barbara fő célja és mozgatórugója, hogy motiváljon mindenkit, aki még nem találta meg a saját sportját.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek