Így izzaszt meg Roger Federer sportja

A tenisz fontos sport számomra, és már régóta szerettem volna újra ütögetni, de nem volt partnerem. nemrég azonban alkalmam adódott a Bogdánfy úton lévő BME Sporttelepen együtt edzeni Kincses Gáborral. A BME Testnevelési Központ igazgatója korábbi éveiben teniszedzőként és testnevelő tanárként dolgozott, utóbbi még ma is a szakmája.

barbi tenisz 0579 david lapos 3888 x 2592
David Laposi

Egy-két alapmozdulatot gyorsan elsajátítok, illetve felfrissítek a korábbi emlékeimből: ütögetek, próbálom rögzíteni magamban hogyan is kell helyesen állni és az ütőt tartani. Olykor visszaköszön a squash, ugyanis néha túl magasan tartom a kezdő állásomban az ütőt, amire Kincses Gábor fel is hívja a figyelmemet. Az ütő tartásának annyi szabálya van a teniszben, hogy az a kezem, amelyben tartom (ez esetben a jobb) a csípőmtől lejjebb kell hogy legyen, a másikat pedig ahhoz képest feljebb kell pozicionálnom. Mindeközben figyelek a lábtartásokra is: bal láb elől, jobb hátul, a vállam nincs felhúzva, hiszen abból mozgatom majd az ütőt.

Fotó: David Laposi
Fotó: David LaposiDavid Laposi

Az oktató eleinte labdákat dob elém, hogy lássa, eltudom-e találni azokat és hogy milyen a mozgásom, valamint a labdaérzékem. Miután mindenben jónak bizonyulok, áttérünk a szerválásokra, és miközben Gábor átmegy a túloldalra, én közben a saját térfelemen felveszem a tenisz alapállást. Tetszik ez a sport, még az a része is, hogy ki kell silabizálni, mikor merre megy a labda, milyen távolságban esik le és melyik oldalról tudom visszaütni úgy, hogy közben a lábtartásra is figyeljek. Ezek a készségek sok gyakorlással szépen fejlődhetnek.

A játékot csuromvizesen fejeztem be, és levezetésképpen "eltakarítottam" a pályát is.

Pontozás

Kínzó faktor: 8/10

Ennyire formál: 9/10

Edző: 11/10

Helyszín: 8/10

Ennyire fáj másnap mindened: 8/10

A teljes beszámolót ide kattintva, a Kincses Gáborral készült interjút pedig itt olvashatja el!

Hámori Barbara

A Move it, Blondie! sportblog főszerkesztőjének a mozgás csupán pár éve lett az élete szerves része. Olyannyira, hogy úgy döntött, hétről hétre újabb sportokat próbál ki, amelyekből szubjektív beszámolókat ír, ezzel rálátást adva az olvasóknak az óratípusokra és azok részleteire. Az általa készített sztárinterjúkból pedig kiderül, melyik híresség hogyan tartja formában magát és a sportedzők is mesélnek a saját óráik részleteiről. Hámori Barbara fő célja és mozgatórugója, hogy motiváljon mindenkit, aki még nem találta meg a saját sportját.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek