Pofonegyszerű pakolási trükkök utazáshoz

A pakolás az utazás egyik legstresszesebb része, mert, ugye, mi lesz, ha valami otthon marad, ha esetleg elkavarodik vagy egyszerűen ha be sem fér a bőröndbe, netán összegyűrődik? Az internet szerencsére ebben is segít, számtalan olyan videóval, amiben elmagyarázzák, hogyan is tömi meg a poggyászát az okos, felkészült utazó. Ezekből válogattunk, hogy önnek már csak a lazításra kelljen koncentrálnia.

10 tényleg tuti tipp

Kezdjük a Buzzfeed összeállításával, amiben tíz, tényleg nagyon egyszerű és praktikus tippet mutatnak be. Az első és legfontosabb dolog: a ruhákat nem szabad hajtogatni, helytakarékosabb, ha összegöngyöli- vagy tekeri ezeket, és így még annak is kisebb az esélye, hogy gyűröttek lesznek. A hullámcsat nagyon alattomos találmány, de talán nem hagyja el az összeset, ha egy cukorkás dobozban gyűjti. Az üvegekre érdemes karúszót húzni, így nem törnek össze, és még a medencében is fennmaradnak a vízen. Az ingek nyaka is jobban bírja az utazást, ha egy összetekert övet használ merevítőként. 

Ugyan nem tudjuk, ki vetemedne ilyesmire, de ha még melegen tenné el a hajsütővasat, akkor rakja bele egy edényfogóba. A testápolót vagy bármilyen krémet egy kontaktlencse-tartóban is magával viheti, csak vigyázzon, hogy ne keverje össze azzal, amiben a lencséket tárolja. Az ékszerek, bizsuk pedig jó helyen lesznek egy gyógyszeradagolóban, ezzel még a tolvajokat is megtévesztheti. A sampon, a tusfürdő sem folyik ki, ha folpackot tesz a kupak és a flakon nyaka közé. A cipőknek nem kell külön zsákot venni, és a zacskókkal sem kell bajlódnia, húzzon rájuk egy zuhanysapkát. És végül rakjon egy illatosított ruhakendőt a kupac tetejére. 

A hajtogatás művészete

Kicsit időigényesnek tűnik a következő módszer, de a végeredmény nem rossz, így ugyanis egy apró bőröndbe is elfér több hétre való ruha. Persze csak úgy működik, ha minden mást bele tud zsúfolni egy másik poggyászba, hátizsákba, és előre kiválogatja, hogy mit is visz magával a szekrényéből. A lényeg: a nadrágokkal kezdve, a felsőrészek felé haladva kell szépen-lassan behelyezni a bőröndbe a ruhadarabokat úgy, hogy mindig ellentétes oldalon lógjon ki, mint az előző, majd egyenként – lehetőleg a megfelelő sorrendben – vissza kell hajtani, ami a poggyászon kívül van.

Még több trükk

A RealSimple.com videója is hasznos lehet az utazóknak. Első lépés: mielőtt bármit elpakolna, gondolja át, hogy mire lehet számítani a vakáció alatt, és ennek megfelelően rakjon ki az ágyra mindent, amit vinni akar. Aztán szépen tegye vissza a helyére, ami második blikkre feleslegesnek tűnik. Érdemes főként olyan dolgokat kiválasztani, ami több célnak is megfelel, ilyenek például a jóganadrágok, amiket pizsamaként is lehet hordani. Legalulra azokat a puha holmikat érdemes betenni, amiket össze lehet tekerni.

Ezután jöhetnek a könnyebben gyűrődő darabok, például az ingek és a blúzok, majd a szoknyák és a nadrágok, végül pedig minden apróság. Legfelülre vagy akár rétegenként be lehet tenni egy ruhazsákot is, ez állítólag megakadályozza a gyűrődést, mert a ruhák szabadabban csúszkálhatnak. Ön is hajlamos több cipőt magával utaztatni, mint amennyira valójában szüksége van? Akkor fogadja meg a tanácsot, és ne vigyen többet három párnál, egy balerinacipő például (majdnem) minden alkalomra tökéletes viselet. A drágább ékszereket viszont ne tegye bele a bőröndbe, hanem viselje utazás közben, a bizsukat pedig rakja kis dobozkákba.

Ez mind felesleges?

A többség túl sok mindent pakol egy-egy utazáshoz, a Thrillist ezért pontokba szedte, hogy szerintük mik azok, amiket nyugodtan otthon hagyhatunk. Nézze át, hátha talál olyat, amivel egyetért!

1. Az okostelefonok már sok mindent kiváltanak, és nem azért megyünk nyaralni, hogy a kütyüinket szorongassuk, tehát ezek többségét nem kell bepakolni. Persze az ebook-olvasó más kérdés, ha úgy gondolja, hogy egynél több könyvvel végezne a nyaralás alatt, akkor ez praktikusabb lehet. Apropó könyvek: szerintük az útikalauzok is maradhatnak otthon, hiszen rengeteg módja van annak ma már, hogy a helyszínen információhoz jusson. 

2. A legtöbb szállodában van a szobában törülköző, apró sampon, balzsam és tusfürdő, ezért ezzel sem kell vacakolni. Ahogyan a naptejjel sem, hiszen nagy valószínűséggel ezt helyben is lehet kapni. Szerintük gyógyszert sem érdemes vinni, hiszen biztosan ez is van a hotelben, de jobb biztosra menni – persze ezekből is csak a legszükségesebbeket érdemes magával vinni.

3. Ha rövidebb időre utazik, akkor csak arra kell ügyelnie, hogy ne egyen össze mindent, a futásról, jógáról, egyebekről lemondhat, így felesleges edzőruhát pakolni. Ha a napi több kilométeres séta vagy a tengerben úszkálás nem volt elég, akkor a hotelszobában elvégezhet pár gyakorlatot, ott pedig úgysem látja senki, hogy mit visel. 

4. A Thrillist szerint az értékeket is otthon kell hagyni, és nem érdemes bepakolni semmi olyat, amit valamilyen váratlan esemény miatt vinne magával biztos, ami biztos alapon. És nem, nem kell, hogy minden alkalomra pakoljon egy szettnyi ruhát – inkább tömje meg kevés, de jól variálható, sokoldalú darabokkal a bőröndöt. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek