Készítsen laptoptáskát egyszerűen!

Hónapokig kerestem olyan laptoptáskát, ami tetszik is, és nem is kell érte egy vagyont kifizetni. Az Ikeában találtam, de sajna nem felelt meg minden elvárásomnak, mert bár vízálló volt a borítása, a belseje nem volt bélelt. Emiatt a számítógép könnyen sérülhetett volna, ha éppen leejtem, és hát sajnos, nálam ilyen szempontokat is bele kell kalkulálni a vásárlásba. Mivel drága kompromisszumot nem akartam kötni, inkább úgy döntöttem, elkészítem a saját számítógéptartómat. Így is történt, megmutatom, hogyan.

A saját kezűleg gyártott tartó előnye, hogy olyan színű lehet, amilyennek csak szeretné, tuti, hogy nem fog szembejönni az utcán, megvan 2000 forintból, és gyorsan el lehet készíteni. Egy dologra kell csupán odafigyelni: amint rákap a saját készítésű tok készítésére, nem fog tudni leállni. Ami talán nem akkora baj, hiszen ha már minden szereléséhez készített színben harmonizáló darabot, és még mindig nem bírja abbahagyni, ajándéknak is teljesen rendben van.

Amire szüksége lesz

Az alábbi méretek és mennyiségek 11 hüvelykes képernyőjű gépre vonatkoznak, más méretek esetén természetesen arányosan átszámítandók. Ezek kellenek tehát:

  • olló
  • légpárnás boríték (bármelyik papír-írószer boltban, vagy Postán is megvehető)
  • 1 m textil a boríték bevonásához
  • ragasztópisztoly
  • cérna
  • egy gomb (esetleg több, ha díszíteni is akar velük)
  • 10 cm színes gumi
  • 2 m szalag (én sima vászonszalagot használtam, de lehet selyem is, ízlés dolga)
Tippha van sérült vastag vászonlepedője, simán felhasználhatja ehhez a projekthez, és akkor még a méteráruvásárlási hercehurcát is megúszhatja.

Így kezdjen neki

Mérje le a kütyüjét, amelyiknek a tárolót szánja, és az adatok birtokában vásároljon bélelt borítékot és anyagot. Az én gépem képernyőátmérője 11 hüvelyk (kb. 28 centiméter), amire a 19-es boríték tökéletesen elég lett volna, én mégis húszasat vettem, mert néha a pénztárcámat is beteszem a laptop mellé. Anyagból kétfélét használtam; mind a kettő körülbelül 50 centiméter hosszú volt és 140 cm széles. Mivel a készítés folyamatát elég nehéz lenne leírni, inkább lépésről-lépésre lefotóztam, hogyan készült, így ön is egyszerűen utánam csinálhatja. Szóval katt a fotóra!

Ha élénk vagy pasztell színeket választ, sajnos hamar előfordulhat, hogy bepiszkolódik az anyag. Mivel a belsejét adó papírboríték, valamint a ragasztás miatt mosógépbe nem célszerű tenni, marad a fogkefe/körömkefe és némi víz, esetleg tisztítószer. Ilyen melegben meg biztosan pár perc alatt meg is szárad.

Ön készített már hasonlót? Írja meg nekünk a Shopaholic Facebook oldalán.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek