ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Csokival az egészséges terhességért

2010. július 15., csütörtök 16:32

A leendő kismamáknak nem kell magyarázkodniuk, ha megkívánják a csokoládét. Az édesség majdnem a felére csökkenti a terhességi magas vérnyomás veszélyét, és megelőzhető vele a koraszülés - legalábbis egy tanulmány szerint.

A csokoládékúra természetes és nincsenek mellékhatásai, jobb eredmény végett persze érdemes étcsokoládét fogyasztani. A csokoládé minden formájának, beleértve a forró csokit, e különleges tulajdonságára a Connecticut államban található New Haven-i University of Yale egy tanulmánya mutat rá, amit az Annals of Epidemology-ban tettek közzé. Ebben olvasható, hogy a kakaóban megtalálható teobrominnak köszönhető a jótékony hatás. A tanulmány során 2.500 várandós nőt vizsgáltak: a résztvevők táplálkozási szokásainak megfigyelése során a kutatók azt vették észre, hogy a csokoládét szívesen fogyasztó hölgyek körében akár 50%-kal kisebb volt a terhességi magas vérnyomás kialakulásának veszélye.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta