ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Orális szex és musical a South Parkban

dívány.hu 2011. október 28., péntek 15:30

Az új South Park részben minden háziasszony orális szexet akar a broadwayi musical után.

A túlevés nem csak a nők betegsége

Dívány.hu 2011. október 28., péntek 12:02

A falásrohamokkal járó betegség egy új tanulmány szerint épp annyira érinti a férfiakat, mint a nőket, csak a férfiak kevésbé hajlamosak segítséget kérni.

A Sesame Street afro-amerikai lányoknak tanítja meg szeretni a saját hajukat

dívány.hu 2011. október 28., péntek 11:50

Nem asztalon énekel a Sesame Street néger babája, de csakúgy mint Berger, ő is nagyon szereti a haját.

Az idősebb korban szülők egyre többet plasztikáztatnak

Dívány.hu 2011. október 28., péntek 11:37

Egy kozmetikai műtéteket végző vállalat nemrég nyilvánosságra hozta, hogy az utóbbi 5 évben jelentősen megnőtt azoknak az idősen szülő nőknek a száma, akik szülés utáni plasztikai műtétet végeztetnek. Hiába, a testünk ilyenkor már nehezebben regenerálódik.

Egy nő pereli az egyiptomi hadsereget a szüzességi teszt miatt

dívány.hu 2011. október 25., kedd 13:36

Egyetlen egyiptomi nő mert jogi lépéseket kezdeményezni a hadsereg márciusban elkövetett "szüzességi vizsgálata" miatt. A nő szerint nemi erőszak történt. 17 áldozat fél a katonák bosszújától, ezért inkább hallgatnak.

Ma van a csontritkulás világnapja, ittál már tejet?

Divany.hu 2011. október 20., csütörtök 12:14

Közel egy millió magyar szenved csontritkulásban, de alig 10%-ukokat kezelik. A néma kór a nőket jobban érinti, de a megfelelő étrenddel és a rendszeres mozgással kivédhető az időskori elesések fő okaként számon tartott betegség. Ittál már ma tejet?

Indiát a leggazdagabb országok közé sorolják

Dívány.hu 2011. október 18., kedd 15:48

A TNS Global nemzetközi felmérése szerint India és Kína már számos európai országot megelőz a világ leggazdagabbjait felvonultató listán. A két ázsiai államban több olyan állampolgár él, akinek 100 ezer dollárnyi vagy ennél több befektethető tőkéje van.

Az új iPhone-alkalmazás buktatta le a hűtlen feleséget

Dívány.hu 2011. október 18., kedd 15:38

Az okostelefonok lehetővé teszik, hogy a lehető legközelebb érezd magadhoz az ismerőseidet, néha viszont rosszul is elsülhet a dolog. Egy férfi egy fórumon panaszolta el, hogy az új Apple-alkalmazás segítségével kellett megtudnia, hogy csalja a felesége.

Egy repülőn egy vécé is elég

Dívány.hu 2011. október 17., hétfő 14:25

Az európai Ryanair fapados légitársaság nemrég bejelentette, a járatain található 3 vécéből kettőt megszüntet annak érdekében, hogy a helyükre plusz 6 ülőhely kerülhessen. Innen már csak egy lépés, hogy egyáltalán ne legyen mellékhelyiség a gépeiken.

Rákosokon segít a Grace Klinika szépfiúja

Dívány.hu 2011. október 14., péntek 13:04

A Grace Klinika egyik sztárja, Patrick Dempsey több mint 1 millió dollárt gyűjtött össze egy maine-i rákközpont javára a múlt hétvégén. A színész anyját korábban ugyanebben az intézményben kezelték rákkal.

Marihuána formájú cukor miatt áll a bál

Divany.hu 2011. október 13., csütörtök 16:46

Kenderlevél alakú nyalóka miatt tört ki a balhé több államban, mert sokak szerint az édesség miatt fognak rászokni a fiatalok a drogra.

Kábítószer-ellenes aktivisták szerint új mélypontot jelent a Pothead Ring Pots nevű nyalóka az édességpiacon, és tiltakozásukkal az édesség veszélyeire kívánják felhívni a figyelmet. Noha az édesség nem tartalmaz THC-t, a formája é a csomagolása alkalmas lehet ara, hogy a gyerekeket a drogfogyasztásra csábítsa, és ezért különösen felelőtlennek tartják, hogy bármilyen bolt édességpolcain hozzáférhetőek. Az édességet gyártó cég elnöke, Andrew Kalan szerint egyébként a nyalóka a legalizálást promotáló célból jött létre, fontosnak tartják az ügyet, de mindeddig egyetlen komolyabb panasz nem érkezett a termékükre.

Nem szolizhatnak a kaliforniai tinik

Divany.hu 2011. október 13., csütörtök 14:51

Kisgyerekek eddig sem használhattak szoláriumot, az új szabályozás viszont a legszigorúbb lenne az Egyesült Államokban.

Tizennyolc évre emelnék a szolikorhatárt Kaliforniában - jelentette be Jerry Brown kormányzó. A szolárium használata eddig 14 - 17 éves kor között szülői engedélyhez volt kötve (tizennégy éves kor alatt tilos volt), most viszont tizennyolc éves kor alatt egyáltalán nem szabadna használni a napágyakat - írja a Washington Post. Kalifornia ezzel megelőzné Texast a szigorítási versenyben, ott ugyanis 16 éves korig tiltott a dolog. A szigorításra azért van szükség, mert a fiatal korban használt szolárium sokkal komolyabb bőrgyógyászati problémákat okozhat hosszútávon, mintha az ember felnőtt korában kezd szolizni. A kutatások már most nagyobb számú melanóma megbetegedéseket mutatnak azoknak a körében, akik korán kezdtek szolizni.

Megbüntettek egy férfit, mert a kutyáját a parkban fésülte

dívány.hu 2011. október 13., csütörtök 13:44

Furcsa hatósági fellépés egy kutyasétáltatóval szemben.

A korán fekvő tinik nem híznak el

Divany.hu 2011. október 11., kedd 13:01

Nemcsak az számít, mennyit alszanak, hanem az is, mikor.

Érdekes felfedezésre jutott egy ausztrál kutatócsoport, ami 2200 fiatal alvási szokásait vizsgálta. A Sleep folyóiratban nemrég publikált kutatás szerint az, hogy egy tini mikor fekszik le, befolyással van többek között a testsúlyára is. A 9-16 év közötti alanyokkal folytatott kutatás eredménye az, hogy noha az alvás mennyisége mindenkinél nagyjából megegyező, óriási különbségek vannak abban, hogy ki mikor szerzi be a napi alvás adagját, mikor megy aludni, és mikor kel fel - írja a Healtland.

A kutatók azt találták, hogy az éjszakai baglyok, tehát akik sokáig maradtak fenn, és reggel tovább aludtak, másfélszer akkora eséllyel híztak el, mint azok, akik korán feküdtek le. Ennek elsősorban nem fizikai, hanem életmód-beli okai vannak. A későn fekvők ugyanis szignifikánsabban több időt töltöttek tévé előtt napközben is, és hajlamosabbak voltak a napi mozgás helyett is inkább olyan dolgokat csinálni, mint a tévézés, vagy a számtógép előtt ücsörgés.

Tablettával kivédhető az őszülés - na persze

Divany.hu 2011. október 11., kedd 11:42

A L'oreal speciális gyümölcskivonatot tartalmazó termékének az orvosok egyelőre nem örülnek annyira.

A L'oreal az öregedés ellen vívott harcban elért forradalmi sikerekről beszél, az orvosok meg nem győzik hűteni a kedélyeket az új tablettával kapcsolatban, ami hatékonyan akadályozza meg az ősz hajszálak kialakulását. A kozmetikai cég termékét csak 2015-ben dobja piacra, és a hírek szerint egy speciális gyümölcskivonatot tartalmaz, ami a szervezetben levő egyik protein hatását utánozza, és megakadályozza a haj pigmentációjának elvesztését.

A probléma ott kezdődik, hogy a cég szerint a tablettát legalább tíz évig napi rendszerességgel kell szedni ahhoz, hogy hatékony legyen, és abban a pillanatban, hogy az ember abbahagyja, a haj beőszül. Az orvosok nem győzik kongatni a vészharangot, szerintük ugyanis teljesen beláthatatlan következményei vannak annak, ha egy gyógyszert tíz évig folyamatosan szed valaki - írja a Jezebel.

Jó kezekben van Lukanikosz, az athéni tüntetőkutya

dívány.hu 2011. október 8., szombat 13:41

Nem annyira sanyarú görög kóbor kutyának lenni, főleg, ha ekkora sztárról van szó.

Az agyam nem engedi, hogy lefogyjak

dívány.hu 2011. október 7., péntek 12:06

Most a kezedhez kapod a legjobb kifogást, ha nincs erőd a fogyókúrához.

A kutyák is hallják a nekik szóló reklámot

dívány.hu 2011. október 6., csütörtök 18:55

Csak a kutyák hallják a kutyatáp-reklám nagyfrekvenciájú hangjait. Ha a kutya a tévét bámulja, azt hihetjük, csak a Purina ad az ebeknek erőt és mindent lebíró akaratot.

Hallo, nem olyan egészséges az ötujjas futócipő

Divany.hu 2011. október 6., csütörtök 11:38

Egyre nagyobb sikk a mezítlábas futócipő, ám az orvosok szerint nem feltétlenül jó ötlet.

A Vibram Five Fingers futócipő a gyártó állítása szerint: a mezítlábas futás érzését hozza vissza, miközben azért védi a lábunkat a sérülések ellen.

A cipő, és a benne való futás egyre népszerűbb, főleg a funkcionális edzést végzők körében, ám egy kisebb kutatás most rámutatott: attól, hogy valami elviekben egészséges, a gyakorlatban lehet kifejezetten káros is- írja a Well. A cipőt egy nonprofit csoport, a The American Council of Exercise vizsgáltatta be: tizenhat, régóta futó nőt kértek meg, hogy álljanak át a VFF-re a hagyományos futócipő helyett, és fussanak benne heti 3*20 percet. Az eredmény korántsem volt olyan egyöntetűen pozitív, mint azt sokan várnák: a nők felének mozgásmintája ugyanis nem alkalmazkodott az új cipő által megkövetelthez, és a hagyományos futómozdulataikkal sokkal nagyobb kárt tettek az ízületeikben, mintha a jól megszokott cipőjükben futottak volna. "Aki cipőben futott sokáig, az lehet, hogy nem tud egyből váltani egy új cipőhöz, ami nem tesz jót az egészségének" - nyilatkozta Cedric Byant, sportorvos. A kutatók hozzátették azt is, hogy ha valaki cipőben fut, kizárólag akkor érdemes váltania, ha folyamatosan sérül, akkor ugyanis jót tehet egy alternatív futási módszer elsajátítása - de ekkor is nagyon fontos a fokozatosság elvét betartani.

Depresszió ellen a nők kávéval védekezhetnek

Divany.hu 2011. október 6., csütörtök 11:28

Egy tanulmánynak köszönhetően a nők mostantól a koffeinfüggőségüket nyugodtan álcázhatják mentálhigiénés prevenciónak.

Hatalmas mintán, huszonnégy évig végezték azt a kutatást, ami a koffein élettani és mentális egészségre gyakorolt hatását vizsgálta.

Az 1980-2004-ig tartó vizsgálatban ötvenezer nő egészségi állapotát követték nyomon, és azt találták, hogy azok, akik napi több csésze koffeintartalmú kávét fogyasztanak, húsz százalékkal kisebb eséllyel lesznek depressziósak, mint azok, akik csak napi egyet, vagy annál is kevesebbet - írja a Guardian. Noha a jelenségre a kutatók egyelőre nem találtak megnyugtató magyarázatot, úgy vélik, hogy a koffein megváltoztatja az agy kémiáját, és ezért lehetséges, hogy a szintén kémiai elváltozásokkal járó depresszió kialakulását meg tudja akadályozni.

Nincs mese: mozogni kell munka közben

vrvra 2011. október 5., szerda 13:24

Ha nem találod a megoldást egy problémára, a legjobb, amit tehetsz, hogy felállsz a számítógép elől.

A soványság örökölhető

Dívány.hu 2011. október 4., kedd 13:59

Egy londoni kutatás kivételesen nem az elhízás, hanem a soványság genetikai okait kutatta, meglepő eredményekkel.

Visszautasította Kalifornia a körülmetélés-ellenes javaslatot

Dívány.hu 2011. október 3., hétfő 12:21

A San Franciscóból indult csoport bűncselekménnyé nyilvánítaná a 18 év alatti férfiak körülmetélését. A radikálisabb vonal még egy erősen antiszemita képregényt is rajzolt a kampányhoz.

Teremszörfön pörög mindenki New Yorkban

Divany.hu 2011. október 2., vasárnap 12:26

Mivel a fitnesztermek közönségének mindig szüksége van valami olyanra, amit még senki sem próbált, viszont minden eddiginél hatékonyabban fogyaszt, most éppen azt találták ki, hogy szörfözés a menő, teremben.

Hogy a szörf minden izmot igénybe vesz, régóta közismert, és ezt a tulajdonságát óhajtotta nagyvárosi körülmények között hasznosítani Hunter Joslin. A floridai születésű Joslin által kifejlesztett Indio Board nevű eszköz egy szörfdeszkához hasonlító lap, ami levegővel töltött gumipárnára van szerelve, és majdnem ugyanolyan instabil, mint amikor az ember a hullámokon próbál lovagolni. A szerkezet az olyan hagyományos gyakorlatokat, mint a kitörés, felülés, fekvőtámasz is új megvilágításba helyezi. Ehhez hasonló, folyamatos instabilitáson alapuló gyakorlatsorokat a gyógytornászok évtizedek óta alkalmaznak tartásjavításhoz, illetve mélyizmok edzéséhez, de az korántsem hangzik olyan jól, mint az, hogy Indo Board. A teremben deszkázás első sorban a lábizmokat és a törzset erősíti, valamint az egyensúlyérzéket javítja - írja a Well.

Mégsem olyan hatékony a lengyel dohányzásellenes csodaszer

Divany.hu 2011. október 1., szombat 15:02

Olcsóbb az Amerikai piacon kapható leszokást segítő gyógyszereknél, kevesebb a mellékhatása, de nem olyan hatékony a lengyel Tabex.

A dohányzásról leszokás mostanra majdnem ugyanakkora biznisz lett, mint maga a dohányzás, nem csoda, ha a gyógyszercégek újabb és újabb működő hatóanyagokat keresnek, hogy ellássák a piacot. A lengyelek most nem egy újabb, hanem egy több évtizedes szerrel törnének be az amerikai piacra.

A Tabex nevű szert olcsósága és hatásossága teheti igen népszerűvé: egy hónapnyi adag tizenöt dollárba kerül, szemben az amerikai készítmények százdolláros árával. Egy nemrég megjelent tanulmány azonban rámutatott, hogy a Tabex korántsem olyan hatásfokú, mint szeretnék. A 740 dohányoson végzett kísérlet szerint a leszokók 8,4%-a maradt egy évig füst mentes, szemben a kontrollcsoport 2,4%-val. Ez önmagában nem olyan rossz, ám ha összevetjük az amerikai Chantix 20%-os leszoktatási arányával, akkor nem is olyan jó. Persze az ára miatt sokak számára még mindig jobb választás lehet, mint egyáltalán meg sem próbálni leszokni, állítják a kutatók.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés