ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Az alma rákmegelőző hatását hirdetik

2010. április 12., hétfő 12:16

Olaszország néhány városában Almapontot létesítenek, ahol arra is felhívják a figyelmet, hogy az alma fogyasztása néhány daganatos betegség megelőzésében segít.

cikk-tious-rovid
A tiltott gyümölcsből lett az egészséges táplálkozás szimbóluma. Az alma a főszereplője az Európai Unió és három tagországa, Olaszorország, Franciaország és Hollandia által finanszírozott, illetve az Assomela, az Interfel és a Dutch Produce Association által kivitelezett tájékoztatókampánynak. Olaszország több városát is érintő áprilisi és májusi egy road-show-n Róma, Pisa, Livorno, Genova, Milánó és Bologna számos nagyobb cégénél és konditermében 50 „Almapont"-ban tartanak majd előadást az alma szerepéről a megfelelő táplálkozásban.

almaevo

 

A szervezők arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a mindennapi fogyasztásán felül az alma fontos szövetséges számos daganatos patológiák ellen folytatott harcban, különös tekintettel az emésztőrendszeri megbetegedésekre.

A milánói Mario Negri farmakológiai kutatóintézet 1.953 vastagbél daganatos beteget vizsgált meg 19-74 éves kor között, illetve 4.154 egyéb akut patológiákban szenvedő, 2.073 férfiből és 2.081 nőből álló csoporton végzett kontrollt. Az eredmények azt mutatták, hogy az almában megtalálható proantocianidin nagy mértékű fogyasztása akár 30%-kal is csökkentheti a vastagbél daganat kialakulásának veszélyét.

Rossz hír viszont, hogy az alma azok közé a gyümölcsök közé tartozik, amelyekről a legnehezebb eltávolítani a növényvédőszer nyomait.

 

it.notizie.yahoo.com

 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta