ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Szépségtippek vörös, duzzadt szemekre

2011. június 18., szombat 09:40

A szépségszakértő elárulja, hogyan veheted fel a harcot az allergia okozta szemduzzanat és vörösödés ellen. Négy egyszerű terméket ajánlunk a pollenektől hemzsegő nyári napokra.

Az ElleUk.com szépségtanácsadója, Amy Lawrenson négy terméktípus együttes használatát ajánlja, ha az allergiától már ki sem látsz a szemeden.

Először is kezd a kezelést egy hűsítő, nyugtató szemkörnyék ápoló géllel. A legjobb, ha golyós kivitelű terméket választasz, ezekkel egyenletesen felvihető a hatóanyag. Golyós szemkörnyékápolóból a Garnier és a Biotherm is kiváló termékeket árul. Mindig tarts magadnál egy ilyet, és használd, amikor jelentkezik az égető, szúró érzés.

A második termék, ami optikailag segít elkendőzni a problémát, egy világosabb (fehér vagy rózsaszín) kontúrceruza, amivel a szempilláid belülre eső vonalára tudsz világos kontúrt húzni, így a bevörösödött szemek világosabbnak hatnak, optikailag pedig az egész szem megnyílik. Persze ezt csak akkor használd, ha a ceruza nem irritálja az allergia miatt amúgy is igénybe vett területet. A szépségszakértő a Benefit halvány rózsaszín Eye Bright Instant Eye szemceruzáját ajánlja.

Mindig legyen nálad szemcsepp is. Természetes összetevőjűt válassz, amit kontaktlencsét viselők is használhatnak, így biztos lehetsz benne, hogy kímélő a szemcsepp. A növényi kivonatot tartalmazó cseppek, mint például a Vizulize, a legjobbak, ezek enyhítik a gyulladást és kezelik a vörösödést is.

Végül pedig tarts a hűtőszekrényedben szemtapaszt, például Happy Eyes-t, vagy valamilyen szemmaszkot. Ezek többször is használhatóak, és kifejezetten a duzzadt, érzékeny szemekre fejlesztették ki őket. A speciális tapaszok csökkentik a duzzanatot, és megnyugtatják a szemeket. Minden nap végén tedd fel a tapaszokat a szemedre legalább 5 percre, és relaxálj egyet. A hatás garantált.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

SZUBKULT 3 világhírű márka, amit migránsok virágoztattak fel

Három olyan világhírű márka pálfordulását mutatom be, amelyeket a közelmúltban bevándorló tervezők keltettek újra életre.

PSZICHOLIGHT Így állj neki a befejezetlen dolgaidnak

Sok befejezetlen és abbamaradt dolgunk van az életben. Nekem is van vagy féltucat. Egy személyes példán keresztül mutatom be, hogyan gyűrhetjük le ezeket, ha ismerjük az útközben felmerülő buktatókat.

LINGOHOLIC Két szuper trükk német (vagy más) névelőkhöz

Ha sosem értetted, hogyan lehetséges megtanulni minden egyes főnévről, hogy milyen nemű, most mutatok két olyan módszert, ami sokszorosára növeli az esélyeidet!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta