ÉLETMÓD RÖVIDHÍR

Kávéval megelőzhető a májbetegség

2010. augusztus 5., csütörtök 15:33

A hírek – vagy ügyes kávélobbi – szerint a kávéfogyasztásnak számos jótékony hatása van: csökkenti a cukorbetegség kialakulásának az esélyét, a Parkinson-kór és a májzsugor is megelőzhető vele.

A világban lázasan folynak a vizsgálatok a kávéfogyasztás egészségre gyakorolt hatásáról. Már az is feldobott bennünket korábban, hogy a hírek (vagy ügyes kávélobbi) szerint a tejeskávé lassítja az öregedést, most újabb jótékony hatások derültek ki.

A Harvardon 18 éven át kutatták a kávé hatásait az egészségre mintegy 126 ezer ember részvételével. Az eredmények szerint akik napi egy-három csészével fogyasztanak, azoknál 5-8 százalékban csökkent a cukorbetegség kialakulásának a kockázata, akik ennél többet, akár hat kávét is isznak, azok még jobban járnak. Ha hinni lehet a felmérésnek, ez a mennyiség a férfiaknál 54%-kal, a nőknél 30%-kal csökkenti a diabétesz kialakulásának az esélyét.

A rendszeres kávéfogyasztók emellett 80%-kal kisebb eséllyel küzdenek Parkinson-kórral, a kávézás emellett a bélrák és a májzsugor kockázatát is csökkenti .

Ne maradj le semmiről!

Újabb cikkünk ebben a témában:

Az instant kávé erősebb, mint gondolnád - 2011.01.26.
Az instant kávéról csak minden második megkérdezett tudja, hogy valódi kávébabból lefőzött kávéból készül, derült ki egy felmérésből. Valójában az instant kávé is erős, de a tévhittel ellentétben nem tartalmaz adalékokat.

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta