A legjobb utazások idén: olasz hétvége, spanyol buli, görög nyaralás

Tavaszi hosszú hétvégére Olaszország a legjobb választás, júniusban Franciaország lesz a sláger, Görögországban a városnéző és a láblógatós nyaralást ötvözhetjük a legjobban, Spanyolországba pedig utószezonban menjenek. Hogy pontosan hova? Már mondjuk is!

A tökéletes tavaszi hosszú hétvége: Róma 

Gyakran ki lehet fogni barátságos árú fapados jegyeket, a repülőút nem kibírhatatlanul hosszú, és a reptérről a városba bejutni sem bonyolult. Ha valaki először jár Rómában, örömmel fogja konstatálni, hogy a leghíresebb látnivalók - a Colosseumtól kezdve a felújított, és nemrégiben átadott Trevi-kúton át az Angyalvárig, vagy éppen a Vatikánig - sétatávolságban vannak egymástól, így nem megy el az idő a tömegközlekedéssel.

Piazza Navona, Róma
Piazza Navona, RómaDea / A. Vergani / Europress / Getty

Ráadásul idén a rendkívüli szentév miatt a vatikáni és a római múzeumok belépőjegyein és a tömegközlekedésen is spórolhatunk. Az Omnia Card nevű kártyával 24 vagy 72 órán át lehet ingyen utazni a római tömegközlekedés vonalain, de kedvezményesen látogatható a Vatikáni Múzeum és további két római városi múzeum is. Ráadásul Róma keresztény helyszíneit bemutató turistabuszokra is olcsóbban lehet felszállni. Bővebben itt olvashatnak a kártyáról. Ha azonban inkább teljesen ingyenes látnivalókra kíváncsi, azokról itt és itt írtunk korábban.

További olaszországi nyaralótippeket pedig erre olvashat.

Különleges nyári élmények: Lyon, Marseille, Bordeaux

A június 10. és július 10. között esedékes labdarúgó Európa-bajnokság miatt 2016 nyarán valószínűleg a csapból is Franciaország folyik majd. Ha ön sem akar kimaradni a buliból, szervezze ide a nyaralást. 

Marseille mindig nyüzsgő kikötője
Marseille mindig nyüzsgő kikötőjeNorthfoto

Ahol a magyar csapat biztosan pályára lép, az Lyon, Bordeaux és Marseille. Akit csak a meccsek érdekelnek, azoknak a Wizz Air szurkolói járatokat indít, de ha ránk hallgatnak, a stadionokon kívül ezekkel a nagyszerű városokkal is megismerkednek, ha már egyszer elutaztak Franciaországba. Bordeaux világhírű borvidékét és világörökségi belvárosát, Marseille életteli kikötőjét, Lyon kacskaringós utcácskáit, szűk sikátorait, nyüzsgő rakpartjait kár lenne kihagyni! (Lyonba az Easyjet közvetlen járatot üzemeltet idén nyáron.)

Utálja a focit, de azért Franciaországba húz a szíve? Mit szólna Provence, a Champagne-régió, vagy éppen a Loire-menti kastélyok meglátogatásához? Bővebben ezekről itt olvashat.

Görögország: Athén és valamelyik sziget

Egy görögországi nyaralásnak nem feltétlen csak a tengerpart-taverna-apartman Bermuda-háromszögben kell lezajlania. Kombinálják a pihenést Athéni városnézéssel, és egy magában is élményszámba menő kompúttal valamelyik nyaralószigetre! Ha olyat választanak, ahol az utasok kiülhetnek a tetőteraszra, már út közben megkezdődhet a barnulás.

Már a kompon kezdődhet a napozás
Már a kompon kezdődhet a napozásBloomberg / Europress / Getty

Nem tudja, mihez kezdjen Athénban, melyik szigetet válassza, vagy hogy milyen élmények várnak önre gasztronómiától a kerékpártúrán át a mesebeli öblöket bejáró hajóutakig? Ide kattintva minden kiderül!

Spanyolország: Madrid-Segovia-Toledo

De akkor sem kell minden áron megrohamozni a tengerpartokat, ha spanyolországi nyaralásban gondolkodik az ember. Sőt, kifejezetten megéri szakítani a strandokkal, és ha már itt tartunk: a klasszikus nyaralószezonnal is. Elő- vagy utószezonban barátságosabbak az árak, kisebb a tömeg és a városnézésnek is sokkal jobban kedvez az időjárás.

Toledo naplementekor
Toledo naplementekorNorthfoto

Ha elő- vagy utószezonban indulna útnak Spanyolországba, mi Madridot és környékét ajánljuk. A főváros világhírű szépművészeti múzeumai - Prado, Reina Sofía, Thyssen-Bornemissza -, az üde Retiro park, az elképesztően díszes belső terekkel rendelkező királyi palota, vagy éppen a város szívében emelkedő egyiptomi Templo de Debod megtekintése után érdemes elveszni egy kicsit az éjszakában. A legtrendibb környéknek manapság a hipszter-fellegvár Malasaña, és a melegnegyed Chueca számít. Madrid után pedig irány a mennyei marcipánjáról és látványos sziluettjéről híres Toledo, vagy éppen a kétezer éves akvadukktal és tündérpalotára hajazó kastéllyal büszkélkedő Segovia.

Oszd meg másokkal is!
Mustra