18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Az orgazmus a hosszú élet titka!

Az orgazmus egy olyan élmény, aminek átélésére valószínűleg senkit nem kell nagyon biztatni. De csak hogy fokozzunk a gyönyört, a csúcs elérése egy sor olyan egészségügyi előnnyel is jár, amire nem is gondolt volna – írja a dailymail.co.uk.

Rohamszerűen serkenti a nők agyának vérellátását

Egy 54 éves PhD hallgató disszertációjában egy MRI videó segítségével mutatta be, hogy mit is visz véghez a nők agyában az orgazmus. A felvételen jól látszik, hogy özönvízszerűen a teljes agy aktivitása megugrik, vagyis a vérellátás is fokozódik, ami az egyes területek frissen és fitten tartásában fontos szerepet játszik. Arról már nem is beszélve, hogy a folyamat végén nagy mennyiségű oxitocin szabadul fel, amit más néven boldogsághormonként is ismerünk.

A férfiak esetében is erős aktivitással jár az orgazmus az agyban, de nem olyan hosszú ideig, és nem is érint annyi területet, mint a nőknél esetében.

Akár a kokain

Az orgazmus aktivizálja az agy „öröm áramköreit”, és dopamint termel a testben. A dopamin többek között a jutalmazáskor érzett jó érzést adja, olyan eredményesen, hogy akár függőséget is kiválthat. A kokain, a heroin és a drogok többsége szinte teljesen ugyanezt a hatást képes megadni, ezért szoknak rá a használók.

Azonban az orgazmus, a drogokkal ellentétben nemhogy nem károsítja a szervezetet, hanem erősíti, védi azt, ráadásul sokkal könnyebben hozzá lehet jutni, mint a kábítószerekhez.

Szeretet

Az orgazmus hatására felszabaduló oxitocin nem csak a boldogság érzésével ajándékozza meg, hanem erősíti a szeretet érzését is. ilyenkor a párok úgy érzik, tökéletesen harmonikusak, szeretik egymást, és ez az érzés segít átvészelni a kevésbé kellemes időszakokat is.

Ráadásul ez a hatás nem csak a nőknél lép fel. A férfiaknál is ugyanúgy megtörténik, csak a két nem kommunikációjának különbözősége miatt a nők sokszor érezhetik úgy, ez az érzés csak őket kapja el.

Antidepresszáns

Orgazmus közben és után nem igazán van ember, aki nagyon lehangolt tudna lenni. Ez nem is csoda, hiszen az agyban természetes opiátok, vagyis endorfin és szerotonin szabadulnak fel tőle. Ez utóbbi pedig olyannyira hatékony a depresszió ellen, hogy az igen erős antidepresszáns, a Prozac egyik összetevője is.

Alszik majd, mint a bunda

Ha már a gyógyszereknél tartunk, akkor egy jó orgazmus az altatókat és nyugtatókat is feleslegessé teszi. Ugyanis a test az elképesztő extra aktivitás után szépen ellazul, az agy megnyugszik, és a kiteljesedés, és boldogságérzés mellett az álmosság is jelentkezik.

Ebből sokszor adódnak konfliktusok is, hiszen a férfiak esetében a hatás erősebb, így ők orgazmus után nagyon könnyen elalszanak. A hölgyek azonban ugyanúgy a hatása alá kerülnek egy idő után, így ha nagyon nem tud elaludni, akkor nyugodtan alkalmazza ezt a módszert, akár egyedül is...

Immunerősítő!

Napi egyetlen alma az orvost távol tartja – hangzik az ismert mondás, ennél is jobb azonban a heti 2-3 orgazmus, ez ugyanis hatásában messze felülmúlja azt, amit akár egy halom alma képes lenne elérni. És hát almát enni is összehasonlíthatatlanul kisebb élvezet, mint végigjárni az orgazmushoz vezető utat.

A csúcspont hatására a szervezetben megemelkedik, és tartósan magasabb lesz az immunglobulin szintje. Ez azt eredményezi, hogy sokkal kevésbé lesz fogékony a betegségekre, és a heti 3 orgazmustól a közérzete is garantáltan jobb lesz.

Bőrtápláló

Igen, az orgazmus még a bőrnek is jót tesz. A szex közben ugyanis a vérkeringés erősen fokozódik, még akkor is, ha történetesen csak fekszik, és a partnerre hagyja a munka oroszlánrészét. A fokozott vérkeringés serkenti a paraszimpatikus idegrendszert, ami a bőrben fokozza a tápanyagok felvételét. Ez az oka annak a bizonyított jelenségnek, amit szex utáni ragyogásnak hívnak.

Ha vett már jó minőségű öregedésgátló krémet, akkor találkozott már a DHEA nevű anyaggal, amit a fiatalság forrásaként is emlegetnek. Az orgazmus hatására ebből az anyagból is igen nagy dózis választódik ki, ami a bőrnek, és általánosan a testnek is nagyon jót tesz. Vagyis a drága krémek ára megspórolható egy jó szexszel, ami ráadásul sportnak sem utolsó.

Fejfájás

Bizony, itt a tudományos bizonyíték, hogy a „fáj a fejem” nem jó kifogás a szex elkerülésére. Az orgazmus ugyanis 107%-kal növeli a nők fájdalomtűrő képességét. Vagyis a fejfájást ugyan nem mulasztja el – vagy nem feltétlenül –, de úgy fogja érezni, hogy enyhült az intenzitása. Ez még a migrén esetében is igaz, így ha érez magában elég erőt ilyenkor egy kis hancúrozáshoz, akkor csak bátran, ugyanis segíteni fog!

Segíti a teherbe esést

Ez elsőre teljesen logikusnak is hangzik, hiszen a szexnél semmi sem segíti jobban a fogantatást. Azonban nem mindegy, hogy csak szex van-e, vagy pedig szex orgazmussal! A nők esetében ugyanis a kettő nem feltétlenül jár együtt, ráadásul sokszor nem is az orgazmus a legfőbb cél egy aktusnál.

Brit biológusok, Robin Baker és Mark Bellis azonban felállítottak egy elméletet, ami igaznak tűnik. Az olyan együttléteknél ugyanis, ahol a nő és a férfi egyszerre érik el a csúcspontot, a spermiumok mélyebbre jutnak el a hüvelyben, így a nő is tovább képes magában tartani őket, ezzel növelve a megtermékenyülés esélyét. Vagyis ha a baba a cél, akkor valóban érdemes lazítani és nem rágörcsölni a dologra, hiszen úgy az orgazmus is sokkal nehezebben jön össze.

Infarktus

Dr. Lisa Turner, Nagy-Britannia első és egyetlen orgazmus coach-a szerint tanulmányok igazolják az összefüggést a szívinfarktus és az orgazmusok száma között. Azok a nők ugyanis, akik több csúcspontot és rendszeresen élnek át sokkal kisebb eséllyel néznek szembe az infarktussal, és fordítva.

Louboutin orgazmus

A férfiaknak a Louboutin név nem sokat mond, de a nők biztosan tudják kiről is van szó. A cipőtervező, akinek védjegye a vörös talp (és az elképesztően magas sarok) egyszer azt mondta, a cipőinek viselése orgazmushoz vezethet. Ez az állítás elsőre vicces, és persze csak egy reklám, ám dr. Maria Cerruto figyelmét is felkeltette, aki ellenőrizte az állítást. És arra jutott, hogy nem is hülyeség, még ha nem is pont úgy, ahogy a cipőtervező értette. A magas sarkú cipők ugyanis (amellett, hogy a lábat, vagy akár a gerincét is kicsinálják) cserébe nemcsak szexi vádlit, combot és feneket mutatnak, de megdolgoztatják a medencefenék izmait is, ezek pedig ugyanazok, amelyek az orgazmus elérésében is részt vesznek. Azért ne tegye tönkre azonnal a lábát tűsarkúakkal, ugyanezt a hatást a Kegel-gyakorlatokkal vagy egyéb intimtornával is el tudja érni. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra