no

A legbizarrabb házi gyógymódok

Az amerikai Prevention Magazin online oldalán lettem figyelmes egy cikkre, a különböző otthoni „gyógymódokról”. Valóban van közöttük néhány egészen sajátos, de állítólag működnek.

Akit idegesítenek a tudományosan nem elég alaposan megindokolt házi praktikák, vagy a természetes gyógymódok, az semmiképpen se olvassa tovább ezt az írást. A Prevention magazin cikkében saját kiadású, házi gyógymódokat bemutató könyvét népszerűsíti, amit az Amazonról bárki megrendelhet magának.

Fejfájás ellen ceruza

A stressz és az idegesség hatására sokan öntudatlanul összeszorítják az állkapcsukat és a fogaikat. Ettől megfeszülnek a halántékot és az állkapcsot összekötő izmok, ami fejfájást okozhat. Jó módszer ez ellen, ha a szánkba veszünk egy ceruzát. Ne harapjunk rá, csak tartsuk a fogaink között. Izmaink így lazák maradnak és megússzuk a fejfájást.

Elsőre ötletesnek hangzik, de elég nehéz elképzelnem, amint egyszerre csak ráébredek, hogy hohó, itt a stressz, csináljunk valamit mielőtt jön a fejfájás. De tegyük fel, annyira éber vagyok, hogy észrevettem. Vajon meddig kell a ceruzával a számban ülnöm? És a kollégák nem fognak-e bevitetni a diliházna, mielőtt még megfájdulhatna a fejem?

stockfresh 1034115 businessman-thinking sizeM

Szájszag ellen joghurt

Aki tudja, vagy sejti, hogy olykor kellemetlen a lehelete, az egyen joghurtot. Állítólag a joghurtban található tejsav baktériumok megszűntetik a szájszagot okozó másik baktériumok hatását.

Ez így nem hangzik valami tudományosan, de nem is az a cél. Akinek szájszaga van, az egyen joghurtot és kész. Ártani nem árthat. De legalább rágjon rágót, különösen mielőtt reggel felszáll a buszra.

Vízhólyag ellen szájöblítő

A cikk a nagyon erős antibakteriális szájvizek használatát javasolja. Állítólag, ha egy vattapamacs segítségével napi háromszor lekenegetjük vele a vízhólyagot, akkor az egy idő után kiszárad és nem fog fájni.

Azt már nem írja a cikk, hogy mennyi idő után...szerintem két nap alatt egy hagyományos méretű vízhólyag magától is meggyógyul. Persze lehet hogy szájvízzel gyorsabban.

Bőrkeményedés ellen medvecukor

stockfresh 82329 rolled-up-liquorice-wheels sizeM

A medvecukor eredetileg az édesgyökér szárított darabkáinak elnevezése, ma a medvecukor néven forgalmazott édességek általában aromával ízesített fekete gumicukrok. A népi gyógyászatban elsősorban légcsőhurut, asztma és torokgyulladás ellen használták, de állítólag, ha néhány darabka szárított gyökeret ledarálunk, és hozzákeverünk egy evőkanál gyógyszertári vazelinhez, majd ezzel kenegetjük a sarkunkat, akkor eltűnnek a bőrkeményedések és csodásan sima lesz a bőrünk.

Ekcéma ellen olivaolaj

Állítólag, ha az ekcémás bőrfelületre olivaolajat ken az ember, akkor az csillapítja a gyulladást és megnyugtatja a bőrt. Érdekesebb ennél viszont egy másik felfedezés, ami szerint ha egy kisgyerek egyéves kora előtt kutya is lakik a lakásban, akkor kevesebb eséllyel lesz hajlamos az ekcémára. Ugyanitt olvasható, hogy az ekcéma ellen a fekete rizs fogyasztása is hasznos lehet.

Csuklás ellen egy kanál cukor

Ezt biztosan nem fogom kipróbálni. Még a csuklás is jobb egy kanál tömény cukornál. A megnövekedett vércukor állítólag képes befolyásolni a rekeszizom görcsös, önkéntelen összerándulásait, azaz a csuklást. Gyorsan utánanéztem, írják-e ezt a cukor dolgot máshol is, és igen, de ezen kívül számos más népi gyógymódot is alkalmaznak ellene.

Tengeribetegség ellen olajbogyó és citrom

Állítólag a tengeribetegség egyik tünete a fokozott nyáltermelés, ami aztán émelygéshez, hányingerhez vezethet. Ezen úgy segíthetünk, ha olajbogyót rágcsálunk, vagy megeszünk egy szelet valódi citromot. Az olajbogyóban a tanninok savai, a citromban a citromsav a száj kiszáradását okozza, ami talán képes lesz az émelygést megakadályozni.

Ez nekem nagyon jól jönne, de én a tengeribetegséget akkor szoktam észrevenni, amikor már bekövetkezett az émelygés, és lehet, hogy akkor már késő citromba harapni.

Pizza ellen fagyi

Na, ehhez a gyógymódhoz nem kell túl sok fantázia. Ki is hagytam volna, mégis leírom, mert én ezt bármikor szívesen kipróbálnám. (Az egész folyamatot a problémával együtt.) Szóval arról van szó, hogy ha az ember pizzaevés közben véletlenül megégeti a száját, akkor az égési sérülést átmenetileg fagylalt szopogatásával lehet csillapítani. Nem rossz házi gyógymód.

stockfresh 333230 ice-cream sizeM

Forgalom okozta stressz ellen mentolos rágó

Állítólag a NASA elvégzett egy kutatást, melyből kiderül, hogy azok, akik fahéjas, vagy mentolos rágót rágnak autóvezetés közben, kevésbé fáradnak el, élénkebbek és 25 százalékkal kevésbé érezik magukat frusztráltnak, mint a nem rágózó kontrollcsoport tagjai.

Hát, nem tudom. Azon jár az eszem, hogyan lehet 25%-al kevésbé frusztráltnak érezni magunkat. Meg hogy itthon miért nem lett népszerű a fahéjas rágó. Az angolszász országokban majdhogynem egy szinten van a mentolossal, és nagyon finom. Jó csípős.

Felfázás ellen sütőpor

A húgyvezeték fertőzésinek nagyon kellemetlen és fájdalmas tünetei vannak, amelyeken állítólag segíthet, ha 2 deci vízbe egy negyed teáskanál sütőport szórunk és megisszuk. A sütőpor lúgosító hatása megakadályozza a baktériumok szaporodását a hólyagban, ezért hatásos ez a gyógymód. Naponta csak egy pohárral igyunk a keverékből.

Lábszag ellen Vodka

Erre sosem gondoltam volna. Mármint hogy a finom vodkával a lábamat kenegessem, igaz, szerencsére a lábszag általában elkerül. De akinél jelentkezik a büdös láb szindróma, az egyszerűen törölje át lábfejét egy Vodkával átitatott papírtörölközővel. Az alkohol fertőtlenítő és szárító hatású, elpusztítja a szagért felelős bacikat, és az azokat éltető nyirkos környezetet. Valójában bármilyen erős alkohol megteszi, ami nem ragad a cukortól, tehát aki szívesebben meginná a Finlandiát, az nyugodtan használjon a célra egyszerű, gyógyszertári alkoholt.

stockfresh 1290136 vodka-stamps sizeM
Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek