DESIGN RÖVIDHÍR

Kiállítják a leghíresebb katicát

2010. június 10., csütörtök 08:41

A pavlovi reflexeket modellezõ Katica bemutató és Muszka Dániel professzor várja szombaton a családokat és a technika rajongóit a Közlekedési Múzeum Tanulmánytárában.

cikk-tious-rovid
A magyar informatikatörténet élõ legendája, dr. Muszka Dániel matematikus nyolcvanéves. Õ a tervezõje az 50-es, 60-as évek hazai közönségét megdöbbentõ elsõ magyar műállatnak, a szegedi Katicabogárnak, amelynek működõ másolatát a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Tanulmánytára õrzi. A kis robot a pavlovi feltételes reflexeket modellezi, követi a zseblámpa fényét, hallja a sípszót, érzékeli a fájdalmat és a simogatást - és tanítható.

A családi nap résztvevõi az eredeti alkotó interaktív elõadásában ismerkedhetnek meg a fényre és hangra reagáló tárggyal.

A meglepetésekkel tarkított programra minden olyan érdeklõdõt várnak, aki részese szeretne lenni egy rendhagyó egyéniség nyolcvanadik születésnapjának. Az Alkotóműhelyben lehetõség lesz élõzene modellezésére kottaíró szoftverrel és szintetizátorral.

A program 10 órakor kezdõdik szakmai tárlatvezetéssel a számítástechnikai gyűjteményben, s 16 órakor zárul az ünnepelttel folytatott kötetlen beszélgetéssel és meglepetéssel.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta