KEDVENCEK

Kétmilliárd ember esküvőt néz: a divatvilág legszebb napja

2011. április 29., péntek 13:07 |

Divattörténeti geg, ahogyan titkolták a világ elől, melyik designer ruhájában esküszik Kate Middleton. Most már tudjuk, a ruhát Alexander McQueen pártfogoltja, a divatház művészeti vezetője, a 36 éves Sarah Burton tervezte. Óriás hájp egy napért.

Most zajlik a világ legnézettebb eseménye: Vilmos herceg és Kate Middleton esküvője. Várhatóan kétmilliárd ember követi figyelemmel az eseményt, ahol is a legutolsó pillanatokig titok maradt, mit visel a menyasszony.

1900 db ilyen meghívót küldtek  szét
1900 db ilyen meghívót küldtek szét

A világ legnagyobb divateseménye kezdődik

A Westminsteri Apátságban a világ előkelőségeinek krémje várta a menyasszony érkezését: David Cameron államfőtől Sir Elton Johnig itt van mindenki, aki számít: a nagy európai uralkodóházak fői, David Beckham és Posh, Guy Ritchie, Nelson Mandela, Diana hercegnő öccse, Earl Spencer és még sokan mások. Az 1900 vendégből a királynő személyesen hívott meg 40 előkelőséget – de vannak, akiknek egy egyszerű meghívó sem jutott. Köztük van Gordon Brown és elődje, a meghatározó Tony Blair. Nem lehet itt Barack Obama, a francia elnök Sárközy és Carla Bruni, sem Estibalis Chavez, az a 19 éves mexikói diák, aki hetek óta protestál egy meghívóért a mexikói brit nagykövetség előtt.

És mi a helyzet a ruhával?

Elképesztő, hogy egy szó sem szivárgott ki a menyasszony esküvői ruhájáról. Hónapok óta ezt találgatta a világ. És ahogyan azt a ruhát, amelyet Kate akkor viselt, amikor a pletykák szerint elcsábította Vilmost, vagy azt, amelyet az eljegyzés bejelentésekor hordott, valószínűleg ezt a ruhát is pillanatok alatt kiárusítják, felárazzák, másolják majd. A CNN végigkérdezett egy sor vezető designert, de mindegyik nemlegesen válaszolt.

Sarah Burton, az Alexander McQueen egyik tervezőjének ruhája volt a nyerő (Fotó: AFP - Ben Stansall)
Sarah Burton, az Alexander McQueen egyik tervezőjének ruhája volt a nyerő (Fotó: AFP - Ben Stansall)

Amikor annak idején Lady Di megjelent 8 méteres uszályát maga után húzva az Apátság lépcsőjén, a divatvilág megőrült, és éveken át minden menyasszony többméteres uszályt akart, órákon belül lerabolva a hasonló kínálatot minden menyasszonyi ruhaboltban. Mi lesz most?

"Such a fashion moment!"*

Az első dizájner, akinek a neve felmerült, éppen Diana hercegnő kedvenc tervezője, Bruce Oldfield volt. A pletykákat a tervező maga cáfolta, amikor így nyilatkozott: "azt gyanítom, fátylat visel majd." Persze neki sem tesz rosszat a hírverés, úgyhogy egyértelműen nem cáfolta a híreket.

A sajtó korábban arról írt, hogy a másik nagy befutó a nemrég elhunyt Alexander McQueen divatházából származó ruha – erre teszi voksát például a Vogue brit divatszerkesztője, Alexandra Shulman. Úgy tartották, McQueen jó választás már csak azért is, mert a pár minden megjelenésével és gesztusával arra törekszik, hogy megmutassa: ez egy igazi brit esemény. Szintén esélyesnek tartották azt is, hogy Kate követi majd a New York-i Divathéten bemutatott esküvői trendet, melynek fő stílusjegye a mély V-nyakú kivágás volt.

Persze felmerült a híressé vált eljegyzési ruhát megálmodó Issa neve, de a futottak még kategóriában felmerült Victoria Beckham, Daniella Helayel és megannyi más, elsősorban brit tervező is. Hamarosan kiderül. A feladat persze nem kicsi: a leendő Catherine hercegnő (igen, így kell majd őt emlegetni) és ruhájának uralnia kell a Westminster Apátság hatalmas oltárát.  Elvégre is ez nem csak egy királyi esküvő. Hanem egy lány legemlékezetesebb napja.

Aki pedig maga is királyi esküvőről álmodik, ne aggódjon: Harry még szabad.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta