ALAPKONYHA

7 hiba, amit elkövet, amikor étterembe megy

2016. január 14., csütörtök 15:55

Senki nem szeret bénázni egy étteremben, ahogy tette azt többek közt Mellisa Mc Carthy a Kém című filmben, amikor boldogan megette a kézmosásra kapott törlőkendőt, mert azt hitte valamyilen francia specialitás. Hogy ön ne követhesse el se ezt, se mást, abban a Washington Post segít, akik összegyűjtötték a legjellemzőbb tévedéseket. Korábban már megírtuk, milyen speciális szabályok vonatkoznak a szusievésre, ha arra is kíváncsi, kattintson. 

shutterstock 230601649

Ne halmozza egymásra az üres tányérokat!

Elisabeth Parker a Crane&Turtle étterem menedzsere szerint egy jobb étteremben a legjobb, ha a tányért ott hagyja, ahol van. "Egy tányértorony a többi vendég számára azt jelentheti, hogy a szerviz nem megfelelő." - magyarázta a lapnak Parker. Hiába igyekszik segíteni a felszolgálónak, nem biztos, hogy ennek ez a legjobb módja.

Ne érjen a felszolgálóhoz!

Justin Abad, a Pop’s SeaBar tualjdonosa szerint nem véletlenül került a felsorolásba ez a pont. "Meg lenne lepve, hányan érnek hozzá a pincérhez". A legtöbben egyszerűen kiváncsiak és izgatottak, de ez még nem ok arra, hogy egy idegent fogdossanak.

Ne szaglássza a borosüveg dugójá!

Sebastian Zutant, a Red Hen borigazgató szerint jobb, ha iszik egy kortyot a borból, mert abból sokkal több derül ki a bor ízvilágáról. "A dugó megszagolása nem fog semmit mutatni a borból, csak azt mutatja, hogy aki csinálja, az kicsit bolond." Inkább szóljon a sommeliernek, ha fogalma sincs a borokról, és nyugodtan mondja azt, hogy "nem tudom miről beszél", minthogy olyan szavakat használjon, mint gyümölcsös vagy földes.

shutterstock 96088805

Szóljon, ha probléma van!

Daniel Kramer, a Duke's Grocery menedzsere szerint a legjobb, ha szól ha valami nincs rendben, "Ha problémája van, vagy valami nem volt rendben, szóljon, hogy meg tudjuk oldani" - részletezte. "Azt szeretnénk, hogy boldogan távozzon tőlünk, ezért az a jó, ha minél korábban szól, és nem vár a jelzéssel.".

Ne dörzsölje össze az eldobható pálcikákat!

Ezt Can Yurdagul, a Sushi Capitol egyik tulajdonosa javasolja. Az eldobható evőpálcák gyakran szálkásak, ezért szokták őket összedörzsölni, ennek viszont az lehet az üzenete, hogy az étterem nem ad elég jó pálcikákat.

Ne kérjen jeget a whiskeybe!

A Jack Rose Dining Saloon tulajdonosa szerint nincs rossz whiskey ivási szokás, ennek ellenére mindenkit lebeszél a jeges italról. Ennek pedig az az oka, hogy a jég nem engedi felszabadulni a teljes ízspektrumot, az pedig senkinek sem jó.

shutterstock 306118184

Óvatosan a szójaszósszal!

A Kaz Sushi bistro szerint ne tunkolja a szusit a szójaszószba, csak egy hangyányit használjon belőle. Ugyanis, ha túl sok szójaszószt vesz fel a szusi, akkor elnyomja az ízét, ráadásul, ha túl sokáig mártogatja, a rizs széteshet.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ A 30-as évek fotókon

Graffitik, autók, emberek, hatalom, Amerika - John Gutmann a kamera segítségével megtanulta máshogyan látni a világot.

SZUBKULTÚR Utcai divat, de konkrétan, szó szerint

Ki hitte volna, hogy egy csatornafedél vagy irányítótábla ilyen tökéletes mintát ad a textilen. Utcai divat - szó szerint

FILMVILÁG Forog az új krimi Kulkával

Az X egy fordulatokban gazdag, skandináv típusú krimi. Kulka János a forgatás minden percét élvezte, tetszik neki a sztori is, és az általa játszott szereplő is.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés