Teszt: van-e jobb másolat a Snickersnél?

Vaktesztjeink során több olyan termékbe is belefutottunk már, amelyeket nem szívesen kóstolnánk újra (ez nyilván enyhe kifejezés rá), most viszont ilyen gondunk nem volt. Az összes Snickers-hasonmás ehető, sőt az egyik szinte még jobb is, mint az eredeti!

Nagyon komikus volt, ahogyan a teszt után a kollégák próbálták kitalálni, hogy melyik lehet az igazi Snickers. Legtöbben két versenyző mellett tették le a voksukat, amelyeknek egyike sem az originál volt, én meg a számok ismeretében (ezek azt jelölik, hogy melyik tányéron melyik termék van) jót kuncogtam magamban. Ettől függetlenül egyik saját márkás sem tudott felülkerekedni az eredetin, viszont érdemes elolvasni a kommenteket, mert tényleg sok nagyon jó is van közöttük.

IMG 6935

Szóval találtunk hasonlóan jót, mint a Snickers, és persze még olcsóbb is. Ilyenkor azért mindig szebbnek látjuk a világot.

Összesen hat terméket tettünk az asztalra, és kizárólag íz alapján választottuk ki, hogy melyik a legjobb. Tehát semmiféle tudományos szempont - összetevők, gyártási eljárás, stb - alapján nem vizsgáltuk a termékeket, kizárólag arra voltunk kíváncsiak, hogy melyik a legfinomabb. A tesztcsapat a szerkesztőségből összeverbuvált ínyencekből és nem ínyencekből áll, és azt próbáljuk meg eldönteni, hogy mi az, amit érdemes megvenni.

A teszteken vannak olcsóbb és drágább termékek is, az árak miatt DIREKT nem teszünk különbséget, ugyanis többször kiderült már, hogy nem mindig az a jó, ami drága - így alakult, hogy egy időben kóstoljuk, pontozzuk ezeket a termékeket.

Ha ötletük van, hogy mit teszteljünk, írjanak nekünk levelet!

6. helyezett: Caramel & Nuts 

IMG 6923

Ezt a csokoládét a Pennyben találtuk, ebben annyi a pláne, hogy a csokiréteg alatt csak nyúlós karamell és törtmogyoró van. Snickers-utánzatnak egyáltalán nem megy el, és egyébként sem győzte igazán meg a kóstolókat. 

„Hú ez eléggé ragad, az íze is semmilyen. De volt már nekem olyan munkával töltött kedd délutánom, amikor még ez is örömet okozott volna.” „Na, ez nem jó. Ízetlen mogyorós tejkaramella.” „Fura, hogy csak a nyúlós karamella és a mogyoró van benne, ragad és az íze sem valami jó.”

5. helyezett: Penny, peanut & choco 

IMG 6920

A probléma a másik pennys csokoládéval annyi, hogy borzasztóan édes, nagyon tömény, és nem is igazán hasonlít a Snickers csokoládéhoz.

„Ki gondolta volna, hogy a Snickerst ilyen könnyű hamisítani? Ez kevésbé sikerült jól, de azért meglepő.” „Átmenet a Milky Way és a Snickers között, kicsit habos.” „Ha nem kóstoltam volna meg, azt hinném, hogy ez is Snickers, de megkóstoltam. A karamell nagyon nyúlik, ragacsos és túl tömény (túl sok), nagyon gejl az egész. A mogyoró és a csoki tök rendben van, de erre tuti, hogy enni kell valami sósat.”

4. helyezett: Tesco, nutty nougat caramel 

IMG 6918

A tescós csoki pont feleannyi pontot kapott, mint a maximálisan elérhető. Középkategóriás termék, némi extrával. Itt muszáj megemlítenünk, hogy darabra is árulják, és nagyobb kiszerelésben is, és a fajlagos ára jóval olcsóbb, ha utóbbit választja.

„Ez messzi gyerekkorom világát idézi, de nem a jó értelemben. Nagyon műíze van, ebben az erős mezőnyben ez sajnos ez semmire se elég. Nagy beégés lesz nekem, ha ez az igazi Snickers, de úgyse ez.” „Ragacsos, a mogyoró nem ropog. Viszont a karamell finom.” „Szerintem ez a csoki nagyon finom, de komolyan. Jó, csokifüggő vagyok, kevés olyan csoki van, amit ne ennék meg, de ez akkor is jó.”

3. helyezett: Bella, peanut 

IMG 6914

Az aldis csokoládét is kedvelték a kóstolók, meg is kapta a harmadik helyet. Nagyon hasonlít a Snickersre, viszont ebben a mogyorók sokkal jobban meg vannak pörkölve. Ha ön is kedveli a füstöst ízt, ezt vegye meg. 

„Fogba ragad, sósan édes, ez utóbbi nem lenne amúgy baj. Van valami mogyoróvajas jellege.” „Nem lepődnék meg, ha ez az eredeti Snickers. Két szeletet is vettem. Ropog is, krémes is, nem ragad túlságosan a fogamba.” „Sokban hasonlít az eredeti Snickersre, ez mégsem az. Talán ez egy kicsit édesebb, a mogyorós része pedig enyhén füstösebb. A karamell a megszokott módon nyúlós. A csokibevonat szintén az eredetivel majdnem megegyező. Egyébként szerintem ez az aldis, mert ezt szoktam venni.”

2. helyezett: Mister choc, peanut & choco 

IMG 6925

Egészen kitűnően szerepelt a Lidl Snickers-klónja. Az Aldi, Lidl és Penny Market saját márkás mogyorós szeleteinek ára nagyon hasonló, viszont előbbi kettőt sajnos darabra nem veheti meg (vagy csak mi nem találtuk?), a lidlöst 4-es, az aldist 6-os kiszerelésben találtuk csak meg. Az ezüstérmes csoki nagyon finom, jól helyettesíti az aranyérmest, ha éppen olyan van. 

„Kicsit meglep a sóssága, bár én ezt kóstoltam utoljára, és az előző öt már kibombázta az ízlelőbimbóimat, úgyhogy lehet, hogy csak ezért fura egy kicsit, a sósság dominál. Fura, de ez sem rossz.” „Nem vagyok egy Snickers rajongó, de ez nem rossz. Egyedül az a baj vele, hogy a karamell műanyagból készült.” „Illatra és kinézetre is tisztára Snickers, az íze is baromi jó, komolyan, de azért mégsem ér fel az eredetivel. Egy kicsit a mogyorót avasnak találtam, de ettől függetlenül ez egy nagyon jó csoki!”

1. helyezett: Snickers 

IMG 6907

Titkon kicsit reménykedtünk benne, hogy lesz olyan a saját márkásak közül amelyik megelőzi a Snickerst, de nem, nem lett. És nem is azért lett az első, mert ehhez az ízhez vagyunk hozzászokva, egyszerűen ez volt a legfinomabb. Az ára, igen, ennek a legtöbb, de ha nagyobb kiszerelést vesz, talán egy kicsivel olcsóbban megússza. 

„Kevésbé édes, a pörköltség íze eléggé érződik. Ez is teljesen rendben van.” „Ez oké. Erősen pörkölt mogyoró, lágy a karamell. Ügyes, hogy nem ragad a fogba.” „Hiába próbáltatok átverni az első kettővel, tuti, hogy ez a Snickers!” „Jó pörkölt benne a mogyoró, finom a csoki, és nem ragad a karamell.” „Fura, hogy nem annyira édes mint a többi, de nagyon finom. A mogyoró ebben a legjobb.”

Önök szerint melyik a legjobb mogyorós-karamelles csokiszelet?

Az én kedvencem a

Végül pedig itt a szokásos, összefoglaló táblázat, amelyből minden kiderül:

Termék neve Ára (Ft) Fajlagos ára (Ft/kg) Pontszám (max. 40) Itt vettük
Snickers 159 3180 32 Tesco
Mister choc, peanut & choco 356 (89), 4 x mogyorós szelet 1780  27 Lidl
bella, peanut 529, 6 x mogyorós szelet 1763 24 Aldi
Tesco, nutty nougat caramel  517 2375 20 Tesco
Penny, peanut & choco 89 1780 16,5 Penny Market
Caramel & Nuts 79 1580   8,5 Penny Market
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek