Kajszibarackos üvegtészta-saláta

edes_tesztasalata nyár/tésztasaláta/édesség
Egy tésztasaláta lehet sós, de édes is – főleg nyáron, amikor a kajszibarack érik. Csak a hozzávalók és a mennyiségek különböznek a megszokottól. Kicsit mellbevágó a méz mennyisége, de hidegen egyik íz sem teljesedik ki annyira, mint melegen.

 



Munka mindössze 10 perc van vele, és mégis úgy tűnik, mintha valamilyen órákon át készített keleti édesség lenne.

Hozzávalók 4 személyre

15 dkg üvegtészta
2 dl tejszín
4 ek sűrített tej
5 ek méz
8 szem érett kajszibarack
2 kk fahéj
4 ek mazsola

A tejszínt a sűrített tejjel és a mézzel forrald fel, és öntsd a tésztára. Gyorsan takard le, hogy a gőz ne szökjön el, és hagyd puhulni 30 percet. Közben a barackot vágd vékony csíkokra, szórd meg a fahéjjal és a mazsolával. Keverd a tésztához, nem baj, ha sérül a barack, így jobban kiengedi majd a levét, melyet a mazsola magába szívhat.

Tedd a hűtőbe egy órára tálalás előtt.

Ha gondolod, nyomhatsz rá tejszínhabot, sőt keverhetsz bele egy kupica barackpálinkát is!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek