ŐSZ 2013

Tomcsányi Dórit iskolai emlékei inspirálták

2013. szeptember 23., hétfő 16:46

A hazai fiatal tervezőgeneráció egyik legsikeresebb tagja, Tomcsányi Dóri elkészült 2013-as őszi-téli kollekciójával, amit az iskolai emlékei ihlettek, például a terem hangulata, az iskolaköpeny, a tornazsák vagy az amőbázás.

A kalapokkal és táskákkal kiegészült kollekció a tervező előző munkáihoz hasonlóan egyszerű, színes, könnyed és tiszta szabásvonalakat kapott. A saját néven futó márkáját 2010 óta vezető Tomcsányi Dórit új kollekciójáról és jövőbeni terveiről kérdeztük. Kézzel festett selyemruháit, kasmír és gyapjú kabátait ön is megtekintheti a galériában!

Mivel jellemeznéd az őszi-téli kollekciódat?

Erős színek, egyszerű formák, jó minőség, hordhatóság.

Szerinted mik lesznek az idei szezon alapdarabjai?

Egy élénk színű szövetkabátra szerintem mindenkinek szüksége van!

Kik a kedvenc külföldi tervezőid?

A kedvenceim Stine Goya, Kenzo, Ann-Sofie Back, Mother of Pearl, Céline.

Mik a jövőbeni terveid a márkával kapcsolatban?

Jelenleg a 2014-es tavasz-nyári kollekció értékesítésénél tartunk, szeretném, hogyha minél több új bolttal sikerülne leszerződnünk a következő szezonra. Emellett készül egy Permanent kollekció is, ami csak a saját üzletünkben lesz megvásárolható (TheGardenStudio 1052 Vitkovics Mihály utca 3-5) és kifejezetten a hazai közönség számára készül, megszokott minőségben, mérsékelt árakkal.

Mit tartasz eddigi legnagyobb sikerednek?

Talán azt, hogy a dori tomcsanyi márka egy üzletileg sikeres, folyamatosan bővülő márka, mely egyre több országban érhető el világszerte.

Szeretsz utazni? Melyik ország kultúrája fogott meg a legjobban?

Erasmusszal Párizsban töltöttem egy szemesztert és azóta is rendszeresen járok ki. A várost szinte úgy ismerem, mint Budapestet és mindig nagyon inspirálóan hat rám minden egyes utam.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta