ŐSZ 2013

Legjobb helyek a Mátrában

Edicsek 2013. október 19., szombat 09:23

Egy internetes felmérés   szerint 2013-ban a Mátra nyerte az év kirándulóhelye címet, mi pedig ezen felbuzdulva megosztunk néhány helyet, hogy aki kedvet kapott, merre mehet túrázni az őszi erdőben, vagy miket nézhet meg a környéken. Ne aggódjon, gondoltunk azokra is, akik nem rajonganak a hegymászásért.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Halloweenre öltözzön narancsbőrnek!

Edicsek 2013. október 16., szerda 21:09

Hiába lesznek egyre rövidebbek a nappalok, hiába van hideg, és esik az eső, az ősznek is megvan a maga szépsége. A Halloween pedig, bár nálunk nem honos, gyerekfejjel gondolkozva mégiscsak egy jópofa ünnep, amikor kicsit boszorkányosra lehet venni a napot. Éppen ezért akár dekorálhatnánk is a lakást is az évszaknak megfelelően, de valamiért a boltok többsége mintha tudomást sem akarna venni nemcsak a Halloweenről, de az őszről sem. Azért találtunk dekorációt, meg is mutatjuk a legjobbakat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Külföldi útitippek őszi szünetre

Edicsek 2013. október 15., kedd 10:34

Ha valaki nem elégszik meg az őszi szünetben azzal, hogy belföldön megy el nyaralni, akkor van néhány tippünk a környező országokba is. Olyan helyeket kerestünk, amelyek egyszerűen megközelíthetőek, és itt is ügyeltünk arra, hogy a gyerekek mellett a szülők is jól érezhessék magukat. Persze itt a határ a csillagos ég, és mindenki maga kedve, és pénztárcája szerint döntheti el, hogy milyen messze megy és hány napot tölt pihenéssel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A bicajos csajok is legyenek szexik!

ddme 2013. október 14., hétfő 12:08

Ennyire jó ősze rég volt a bringásoknak, nekik szerettünk volna kedvezni a körképpel: megnéztük, hol, milyen biciklis cuccokat lehet kapni. Minket meggyőzött a felhozatal: akár utcán is hordanánk a legtöbb darabot. Sok fotó következik!

Vannak olyan elszántak, akik ősszel is a lehető legtovább kitartanak a bicajozás mellett, és hiába esik az eső, fúj a szél, rendületlenül tekernek városban-erdőben. Persze, sokan a tömegközlekedés helyett választják ezt az alternatívát (amit teljesen meg is értünk), mert nehezen szakadnak el a függetlenséget jelentő kétkerekűtől, még ha be is köszönt a rossz idő. Most megpróbáltuk feltérképezni, milyen ruhában tudják a biciklisek átvészelni az őszi időjárás viszontagságait, illetve, melyek azok a darabok, amelyek könnyűek, kényelmesek, de mégsem fagy meg bennük az ember a kerékpáron, és még jól is néznek ki. Természetesen az árakat is összehasonlítottuk a boltokban, és sajna be kell vallanunk, nem lepődtünk meg a végösszegeken. Nézze meg a fotókat és az árakat a galériában!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tízperces szőlőserbet

ddme 2013. október 12., szombat 08:57

Igaz, hogy már nincsen őrült meleg, és a nyári színeket felváltotta a borongós őszi, de ez még nem jelenti azt, hogy ne lehetne hideg édességet enni. Sőt! Azon gondolkoztunk, ha már ennyire olcsó a szőlő mit is lehetne kezdeni vele. Arra gondoltunk, mi lenne ha egy egészséges és nem túl hízlaló fagylaltot állítanánk elő a rengeteg antioxidánst és vitamint tartalmazó Othello szőlőből.

Othello szőlő

Az Othello  amerikai eredetű, kék bogyójú, jellegzetes labruska (róka) mellékízű direkt termő szőlőfajta, a Vitis labrusca × Vitis riparia × Vitis vinifera keresztezéseiből származó hibrid. A labruska mellékízű fajták borát Magyarországon kereskedelmi forgalomba hozni már évtizedek óta tilos, ezért árutermelő ültetvényeken sehol sem találkozunk az Othello fajtával. Az érvényben lévő Bortörvény rendelkezése szerint a direkt termő fajta ültetvényeit 2000 végéig ki kellett vágni. Csak kiskertekben, étkezési szőlőként jelenik meg.

Forrás: Wikipédia.org

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hahó, férfiak, létezik ám más szín is a feketén kívül!

mzd 2013. október 11., péntek 11:11

Vicces abba belegondolni, hogy az emberek azokban a hónapokban öltöznek a legszürkébben, amikor a természet ezer színben pompázik. Ahogy imádjuk a fagyi- és neonszíneket a rekkenő hőség uralta hetekben, olyan gyorsasággal hajítjuk őket a szekrény aljára és vesszük elő helyettük a feketéket, amint a hőmérő higanyszála zuhanást mutat.

Hiába vannak tele az üzletek ősszel a burgundi, mustársárga és zöld színű ruhadarabokkal, valahogy mégsem nyúlunk ezekért, hiszen úgy gondoljuk, egy fekete kabát és cipő mindenhez megy. Ez természetesen igaz, de hatalmasat dobhatunk az összeállításunkon lényeges kockázat nélkül is. Az alábbi példáinkkal azt szeretnénk megmutatni, hogy a színes összeállítás nem feltétlenül a szivárvány minden árnyalatának magunkra aggatását jelenti, viselhetjük őket stílusosan is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Még nyolc stílustipp őszre

Dívány 2013. október 10., csütörtök 10:08

Két cikkünkben is összegyűjtöttük már azokat a ruhadarabokat, amelyeket ősszel mindenképpen érdemes beszerezni. Most egy újabb adag jó tanács következik a Huffington Post jóvoltából. Ugyan sokan nem gondolnák, hogy pont októberben érdemes kipróbálni valami teljesen újat, pedig szerintük ez remek alkalom, hiszen újra előkerülnek a szekrényből az unalmas pulóverek és kabátok. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Sírva vigadunk: a hagymaleves

Katucikonyha 2013. október 9., szerda 11:28

A szívmelengető őszi levesek sora könnyes szemmel folytatódik. Nem hinném, hogy létezik olyan módszer, ami segítene a patakokban a vágódeszkára ömlő könnyfolyamon. Én nagyra nyitom az ablakot, nem veszek levegőt szeletelés közben, de ez sem elég, legfeljebb olyan lila lesz a fejem, mint a hagyma. De a lényeg, a könnycsatornáink kitisztítása után már csak türelemre lesz szükségünk, amíg kellőképpen megpárolódig a hagyma, ám szerencsére nem kell folyton ott állni mellette. Készítsék a levest minél többféle hagymából, nem fogják megbánni! Sírás ellen pedig, ha nincsen kontaktlencséjük, de van robotgépük, vessék be azt a szeleteléshez.

hagymaleves1
Fotó: Katuci
Távolról sincs vége, olvasson még »

Utazzon el az őszi szünetben a gyerekekkel belföldön

Edicsek 2013. október 9., szerda 10:23

Még szinte ki sem heverték a gyerekek az iskolakezdést, máris itt az őszi szünet, amikor sokan szeretnek elutazni legalább egy hosszú hétvége erejéig. Mivel idén két hétvége is beleesik, így körbenéztünk merre érdemes elindulni, ahol szívesen fogadják a legkisebbeket is. Nemrég összeszedtük a családbarát nagyvárosokat most olyan helyeken néztünk szét, ahol az őszi idő ellenére is jól érezheti magát a gyerek is. Vagy azért, mert készültek nekik programokkal, és kikapcsolódhat a szülő is, vagy mert ezek a gyerekprogramok szülői felügyelet nélkül is látogathatóak, esetleg, mert van lehetőség kérni gyermekmegőrzést, hogy a kirándulásba beleférjen akár egy romantikus vacsora is kettesben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Őszi cipőkörkép: ha bőrt akar, fizethet, de amúgy jó áron sok minden van

Dívány.hu 2013. október 8., kedd 12:13

A legrosszabbra felkészülve indultunk neki az őszi cipőkörképnek, mert, lássuk be, az ősz és a tavasz a két legelcseszettebb évszak az időjárás, és így a ruházkodás tekintetében is. Télen legalább hó van, sár és hideg, nyáron meg általában eső, és időnként zápor. Na de ősszel? Vagy esik, vagy nem, vagy hideg van,vagy nem. Vagy kell váltócipő, vagy nem.

Őszi, átmeneti cipőt találni nem is olyan könnyű feladat, gumicsizmát pedig szinte már sehol sem kapni - erre jutottunk. Részletek a hajtás után!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Idén ronda és drága gumicsizmákkal várják a boltok

Edicsek 2013. október 7., hétfő 10:58

Ha itt az ősz, itt az állandó borulás, az eső, a hideg és nyirkos idő, és a sár. Abban mindenki egyetért, hogy az egyik legborzasztóbb élmény egy hideg esős napon a beázó cipő, abban viszont már a szerkesztőségen belül is megoszlanak a vélemények, hogy ennek kiküszöbölésére a gumicsizma-e a legnagyszerűbb találmány. Mindenesetre körbenéztünk milyen darabokban lehet átgázolni a pocsolyákon, az eredmény sajnos lehangoló: vagy unalmas tucatdarabokat hord, vagy a netről rendel.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Alapruhatár őszi túrákhoz

etelka , ddme 2013. október 1., kedd 09:49

Túrázni mindig jó, de az ősz az igazi túraidő: a táj ilyenkor a legszebb, gyönyörű az erdő, már szedhetünk vadgesztenyét, táadásul nem fagy be a fenekünk és meg sem sülünk. Persze azért ehhez sem árt felkészülten elindulni, úgyhogy utánajártunk, hol és mennyiért tudja az ehhez szükséges minimálfelszerelést beszerezni (a kevésbé lényeges kiegészítők nélkül). Persze azért annak is utánajártunk, mik az idei trendek, hát nehogy már valami snassz szerelésben induljon a susnyásba!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A három legjobb őszi gyümölcs diétázóknak

ddme 2013. szeptember 30., hétfő 10:01

Közhely, hogy külsőnk karbantartásának egyik eszköze a helyes étrend, ezen belül is a megfelelő energiabevitel, aminek jó eszköze a gyümölcs. Ezzel szemben vannak olyan téves elképzelések, hogy teljesen fölösleges a bevitt kalóriákat számolgatni. Ez butaság, ha ugyanis úgy gondolja, hogy gyümölcsdiétát tart, és nem néz utána a gyümölcsök energiatartalmának, előfordulhat, hogy a diéta végére nem fogyni fog, hanem még pár kilóval gyarapodni is. Az, hogy az ember gyümölcsöt eszik, rendkívül egészséges, mert sok vitamint és ásványi anyagot vehetünk így magunkhoz, de ugyanakkor rengeteg gyümölcscukrot is, ami nem éppen kedvező a fogyókúrának. Persze kiiktatni sem kell az étrendből a gyümölcsöket, csak mértékkel kell fogyasztani őket.

shutterstock 128595233

 
Távolról sincs vége, olvasson még »

Félelmetes Sikoly rázza fel Oslót

Qrator 2013. szeptember 29., vasárnap 11:59

1863. január 23-án csecsemősírás verte fel a kis norvég falu, Ådalsbruk polgárait. Ekkor vette első lélegzetét Edvard Munch, ez volt élete egyik legjelentősebb sikolya. A másik már békésebb körülmények között született 30 évvel később, és most többek között ezt is kiállították az őszies helyett mostanság nyáriasan meleg Oslóban, a festő születésének 150. évfordulóján. A híres Sikoly a közhiedelemmel ellentétben nem is egyetlen kép amúgy, hanem egy sorozat, ami két festményből és két pasztellképből áll, és nem mindennapi élmény a valóságban szemezni vele.

Mindenesetre a 150. évfordulót Oslo igyekszik méltóképp megünnepelni, és két részre bontva Munch életművét, nagykiállítást rendeztek belőle. A Nemzeti Múzeumban az 1903-ig tartó művészetét, a Munch-museetben pedig az 1904-től 1944-es haláláig készült főbb műveit mutatják be. A képek zöme nem utazott sokat, de akad, amelyiket például Stockholmból kérték kölcsön. A Dívány a Munch Múzeumban járt.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A boltok elfelejtették, hogy ősszel a kölkök tócsázni akarnak

etelka 2013. szeptember 28., szombat 14:43

Bár a belvárosi kollégák nem értik, miért sopánkodom a gumicsizmák és az esőnadrágok arcpíritóan magas árán - főleg, ha a gyerek 3 hónap alatt növi ki, ugye -, ennek ellenére most és az elkövetkező hetekben nagyon sok gyerek szülei veszik nyakukba a várost, hogy a víz és a hideg ellen egyaránt védő ruházatot vásároljanak a büdös kölkének, aki mindig a legmélyebb pocsolyát találja meg az osztálykiránduláson.

Rossz hírem van. Az általam tuti beszerzőhelynek gondolt turkálókban egy aprócska gumicsizma sem rejtezik, esőnadrágoknak híre-hamva sincs.

Folytattam hát azokkal a boltokkal, ahol azt gondoltam, nagy valószínűséggel lesz ilyesmi. Az Aldi és a Lidl most nem akcióz esőnadrágokat, és sajna a Tesco - egyébként igen jó - árui közt sem találtunk ilyet. Kénytelenek voltunk hát tovább keresgélni, tudván, hogy így már nem nagyon fogjuk olcsón megúszni a dolgot - ez az aggodalom viszont csak részben igazolódott be.izetni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A fejhallgató az idei szezon legmenőbb kiegészítője

gr 2013. szeptember 27., péntek 11:17

Sokkal jobban szól, kényelmesebb, ráadásul jobban is néz ki, mint egy egyszerű fülhallgató. Manapság hál' Istennek egyre többen ruháznak be fejhallgatóra, minthogy havonta, jobb esetben háromhavonta új fülhallgatót vegyenek. Három fejhallgatót teszteltünk hogy rájöjjünk, melyik szól a legjobban és melyikhez lehet a legkönnyebben felöltözni: vajon a Beats by Dr. Dre, a Sennheiser MOMENTUM On Ear, vagy az Urbanears Plattanja viszi a pálmát?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Kilenc követhető trend őszre

km 2013. szeptember 26., csütörtök 20:09

A divatházak általában őrült szettekkel rukkolnak elő bemutatóikon, de némelyik elsőre furcsának tűnő ötlet aztán hordhatónak bizonyul. Legalábbis egyes celebnők a maguk módján már elkezdték viselni az őszi-téli trendeket, melyek közt van extrém és teljesen átlagos stílustrükk is. A vállról leengedett felsőben például semmi érdekes nincs, de a póló nélküli blézerviselést azért jól gondolja át – nehogy úgy járjon, mint Nicky Minaj. A derékra kötött dzsekiben sincs nagy újdonság, talán csak annyi, hogy a Givenchy most küldte kifutóra. A folytatásban nézz meg, hogy lehet trendi ősszel minimális befektetéssel!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ezeket a ruhadarabokat vegye meg ősszel

Dívány 2013. szeptember 25., szerda 18:51

Egyszer már összeszedtük, hogy melyek azok a darabok, amelyek ebben a szezonban nagyon divatosak lesznek, és amelyeket talán nem ártana kerülni. Mivel az ősz csak most kezdődött el igazán, ezért jöjjön egy újabb gyűjtemény. Ezúttal Tina Lake, a London-Boutiques.com alapítója, a Monsoon, a River Island és az Accessorize egykori buyere mondja meg a tutit. Részletek a hajtás után!

Őszi menü: Csirkés, boros, szaftos

Tuna Judit 2013. szeptember 24., kedd 09:30

Az igazi Brassóiról sokan azt feltételezik, hogy macerás elkészíteni, és inkább étteremben laknak jól vele, mintsem, hogy otthon elkészítsék. Pedig étteremben a jó brassói igen ritka, viszont egyszerű megcsinálni, csak egy jó recept kell hozzá. Persze, azért nem árt, ha tudja, az eredeti recepthez sertéshúst használnak, szóval ez most nem az igazi Brassói aprópecsenye recept, hanem annak csajosított, karcsúsított változata.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vigyázat, indul a tetűszezon!

Koncz Andrea 2013. szeptember 23., hétfő 18:24

Itt az ősz, és a különböző iskolai és ovis levelezőlistákon feltűnnek az első tetves témájú üzenetek, amiket hamarosan intenzív eszmecsere követ arról, kinek mi vált be, mi nem vált be. A fejtetű annak ellenére meglehetősen cikinek érzett jelenség, hogy a védőnők, orvosok nem győzik hangoztatni, hogy a tetvesség demokratikus, nem válogat az áldozatok között.

shutterstock 69235237
Fotó: Shutterstock

A tetű vérszívó állatka, három fajtája van, a fej-, a ruha- és a lapostetű, számunkra a legelső válfaja érdekes, az szokott felbukkanni iskolákban, ovikban. Ugrani, repülni nem tud, viszont gyorsan mászik és ügyesen kapaszkodik, a koszos és a tiszta hajat egyaránt szereti. Ahhoz, hogy egyik emberről a másikra menjen, elég neki, ha néhány pillanatra összehajlanak a fejek, de akár széktámlák, ruhák, törülközők, ágyneműk és kihullott hajszálak segítségével is könnyen talál magának új lakhelyet.

Jó hír, hogy a hajtetű betegségeket nem hordoz.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tomcsányi Dórit iskolai emlékei inspirálták

bb 2013. szeptember 23., hétfő 16:46

A hazai fiatal tervezőgeneráció egyik legsikeresebb tagja, Tomcsányi Dóri elkészült 2013-as őszi-téli kollekciójával, amit az iskolai emlékei ihlettek, például a terem hangulata, az iskolaköpeny, a tornazsák vagy az amőbázás.

A kalapokkal és táskákkal kiegészült kollekció a tervező előző munkáihoz hasonlóan egyszerű, színes, könnyed és tiszta szabásvonalakat kapott. A saját néven futó márkáját 2010 óta vezető Tomcsányi Dórit új kollekciójáról és jövőbeni terveiről kérdeztük. Kézzel festett selyemruháit, kasmír és gyapjú kabátait ön is megtekintheti a galériában!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Lazuljon ősszel budapesti gyógyfürdőkben!

Divany.hu 2013. szeptember 22., vasárnap 15:23

Rengeteg olyan külföldi ismerősöm van, akik rendszeresen járnak Magyarországra szórakozni, kulturálódni, vagy csak pihenni. Érdekes, hogy egytől-egyig a budapesti gyógyfürdők után érdeklődtek tőlem, mert hogy ugye, azok mennyire menők. Még különösebb, hogy a lakásomtól körülbelül 10 percre rögtön kettő is található, én mégsem voltam egyikben sem, így saját tapasztalatról nem tudtam beszámolni nekik. Valahogy sohasem vonzott ez a világ, legalábbis azt gondoltam, ez nem nekem való. Aztán először a Gellértbe mentem el, majd a Lukácsba, aztán jött a sorban a Széchenyi és a Rudas is. Szépen lassan bejártam a budapesti fürdőket, és most már bizton állíthatom, tévedés volt az az elképzelésem, hogy ez csak magukat a termálmedencékben áztató nyugdíjasoknak való. Mert de, nagyon is. Nekem a legjobban a Lukács és a Király jött be, de sok barátom a Széchenyire esküszik. Döntse el ön, hogy melyik a legjobb!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az ősz legmenőbb kalapjai és sapkái

Dívány 2013. szeptember 21., szombat 12:46

Míg tavaly elég volt október közepén megírnunk, hogy melyek az ősz legmenőbb kiegészítői, a hideg idő most kicsit hamarabb köszöntött be, ezért már most összeválogattuk, hogy milyen sapkákat és kalapokat érdemes a fejünkre húzni, ha nem akarunk fagyoskodni. Részletek a hajtás után!

Így viselje az ősz leghülyébb cipőtrendjeit

nemoszi 2013. szeptember 20., péntek 16:02

Nekünk nem a szívünk csücske az idei cipődivat, a legtöbb divatos lábbeli ugyanis optikailag nagyítja a lábfejet, ami nem előnyös, ha 160 centis magassághoz 39-es lábméret társul. Persze van rá mód, hogy divatosan és jól viseljük a legfurcsább lábbeliket is, ebben a Daily Mail segítségünkre siet pár tippel – igaz a tippek többsége annyit mond, hogy hordjon nyugodtan bármit, ha modellalkat, ha nem, akkor meg ne divatozzon. A tippek mellé celebeket és termékfotókat is kerestünk, hogy kiválaszthassa, melyik stílus áll önhöz legközelebb!

Távolról sincs vége, olvasson még »

A lovaglás nem is méregdrága sport

km 2013. szeptember 20., péntek 11:42

Bárkivel beszélek a lovaglásról, első mondata: az nagyon drága! Igen, akkor biztos drága, ha saját lovat szeretne, vagy komolyan akar versenyezni (egy idő után saját lóval), de ha csak hobbiszinten kijárogat valahova hetente egyszer-kétszer, akkor nem dönti be a családi kasszát. Egy 45 percet órát már 3000 forintért is vehetünk, és a legdrágábbaknál is 7000 forint körül van egy alaklom. A Pasaréti Honvéd Lovardában a futószáras oktatás 4300 forint például,  a pestkörnyéki Monostori Lovas Farmon ugyanez 1500 forint, a már majdnem Ausztiában lévő Vadon lovasklubban pedig 2500 forint, csak hogy pár példát hozzunk.

Ha heti egyszer megy a gyerek – vagy ön – lovagolni, futószárra, vagy osztályba, esetleg terepre, az még mindig csak 10-15 ezer forint… Egy dologra nem árt azért figyelni: ha lovardát választunk, legyen működési engedélye a helynek. De most nem arról akarjuk önt meggyőzni, hogy induljon lovagolni, hanem arra szeretnénk tippeket adni, hogy ha már elkezdett lovagolni, hol és mit vásároljon be!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés