Kilenc követhető trend őszre

A divatházak általában őrült szettekkel rukkolnak elő bemutatóikon, de némelyik elsőre furcsának tűnő ötlet aztán hordhatónak bizonyul. Legalábbis egyes celebnők a maguk módján már elkezdték viselni az őszi-téli trendeket, melyek közt van extrém és teljesen átlagos stílustrükk is. A vállról leengedett felsőben például semmi érdekes nincs, de a póló nélküli blézerviselést azért jól gondolja át – nehogy úgy járjon, mint Nicky Minaj. A derékra kötött dzsekiben sincs nagy újdonság, talán csak annyi, hogy a Givenchy most küldte kifutóra. A folytatásban nézz meg, hogy lehet trendi ősszel minimális befektetéssel!

1.Blézer blúz nélkül

Ősszel elvileg a haspólót felváltja majd a hanyagul begombolt blézer alatti melltartóviselés, ami Kalie Kloss modellnek kétségkívül jól áll, de mi, halandók jobb, ha egy szolidabb verzióval próbálkozunk, mondjuk olyannal, amit Giorgio Armani küldött kifutóra. Persze ehhez a viselethez is gusztusos, lapos has kell, meg jó adag bátorság, és az irodában valószínűleg így sem fognak nekünk örülni, inkább bulikon próbálkozzunk a szolid hasvillantással. Ha a blézer nem adja ki sehogy, egy kardigán alsó gombjait gomboljuk ki.

Karlie Kloss modell vs. Giorgio Armani 2013 ősz-tél
Karlie Kloss modell vs. Giorgio Armani 2013 ősz-télNorthfoto

2. Váll villantás

A Prada kifutóján majd' minden ruha vállrészét hanyagul lerángatták a modellek válláról kifutóra lépés előtt. Ez is egyszerűen követhető stílustrükk az őszre, nem kell semmit venni hozzá, csak bővebb pólóink, ruháink vállát húzzuk félre és kész is. Máris Kate Hudsonnak érezhetjük magunkat.

Kate Hudson a Prada modelljeit idézi, pedig egész más szettet visel. Ezt könnyen másolhatjuk mi is!
Kate Hudson a Prada modelljeit idézi, pedig egész más szettet visel. Ezt könnyen másolhatjuk mi is!Northfoto

3. Dzseki a derékon

A Givenchy showján mászkált csomó modell derékra tekert pufidzsekivel, úgyhogy most a praktikus kabáthurcolási forma, hála a tervezőnek, Riccardo Tiscinek végre menő lesz. Eddig félmegoldásnak számított, ha teli volt a kezünk és a farmerdzsekit derékra kötöttük, most azonban nem kell betömködni a kabátot táskánkba. A derékra kötött dzseki is a 90-es évek grunge stílusából jött vissza, nyár végén minishorttal volt trendi viselet, télen a szakadt farmer lehet a derékra kötött dzseki párja. Biztosak vagyunk benne, hogy ön is talál Emma Robertséhez hasonló darabokat a szekrényében és nem áll semmiből úgy felöltöznie, mint ő.

Emma Roberts vs. Riccardo Tisci, Givenchy
Emma Roberts vs. Riccardo Tisci, GivenchyNorthfoto

4. Az alsó réteg legyen hosszú!

Donna Karan kifutóján a modellek két kiskabátot kaptak, a hosszabb blézerek kilógtak a rövid bőrkabátok alól. A legutóbbi időkig ez kifejezetten igénytelenségnek számított, most azonban bátran párosítsa hosszú kardigánját rövid kabáttal, és ha valaki beszól, fogja Donna Karanra! Vagy Nicole Richie-re.

Nicole Richie hosszú kardigánban és Karan modellje két rétegben
Nicole Richie hosszú kardigánban és Karan modellje két rétegbenNorthfoto

5. Vállra vetett blézer a menő

A tervezők egyik kedvence idén a pelerin, de nem kell azonnal a H&M-be rohannia, hogy beszerezzen 30 ezerért egy vágott oldalú kabátot. Ugyanis bármelyik blézere tökéletes megoldás, nézze csak meg Victoria Beckhamet! Ha lazán a vállára vet egy fekete zakót, azonnal úgy fog kinézni, mint aki a divathétre rohan, már csak egy fekete körömcipő kell a tökéletes összhatásért.

Victoria Beckham is a vállára veti, mint a Balmain modellje!
Victoria Beckham is a vállára veti, mint a Balmain modellje!Northfoto

6. Áttetsző alsó réteg

Jessica Alba mindig szuperül néz ki, érdemes követni stílusát! A legújabb őrület az áttetsző blúz felvétele egy nem áttetsző felső alá – nézze meg a BCBG Max Azria modelljét, ha nem teljesen világos, miről beszélünk! Egyszerű trükk, de hatásos, és ehhez sem kell semmit venni, ha tavaly már szerzett egy áttetsző blúzt. Ha azonos mintájú felsőt és alsót veszünk, különösen jó lesz a szett összhatása, de olyan egyszerűen is hordhatjuk a trendet, mint Alba. Egy baj lehet az ilyen összeállítással: ha valamiért – mondjuk, mert meleg van – le kell vennünk a felső réteget. Erre az eshetőségre is készüljön fel, és az áttetsző alsó réteg alá vegyen fel egy vékony topot.

Jessica Alba és a BCBG Max Azria modellje sem villant áttetszőben.
Jessica Alba és a BCBG Max Azria modellje sem villant áttetszőben.Northfoto

7. Ruha nadrággal

Erre a divatra még mi is emlékszünk a 90-es évek végéről, akkor a szoknya-nadrág páros volt menő. Most nagyon hasonló a divat, például a Saint Laurent kifutóján is kaptak a modelleket gatyát és hosszú csizmát a lágyan libbenő ruhák alá. Ez mondjuk elég fölöslegesnek tűnik, de ha A-vonalú, térdig érő ruhája alá vesz ugyanolyan színű és anyagú nadrágot, mint Julianne Hough, akkor még akár elegáns is lehet. Pozitív a trendben, hogy így ritkábban kell lábat borotválni, a feneket takarja a felső réteg, a visszereket meg az alsó. Fontos, hogy ne legyen túl bő a két párosított ruhadarab!

Julianna Hough nadrágban és ruhában. A Saint Laurent is hasonlóan gondolkozott.
Julianna Hough nadrágban és ruhában. A Saint Laurent is hasonlóan gondolkozott.Northfoto

8. Teljesen egyszínű szett

A colour blocking után itt a monokróm trend: a lényeg, hogy még a cipőnk is a ruhával azonos színű legyen. Berenice Bejónak egyszerű dolga volt, ahogy a Carolina Herrera show stylistjának is, mert egy egyszerű egyberuhához kellett csak cipőt és övet keresni. Nehezebb a dolga akkor, ha kabátot is szeretne azonos színben találni és táskát, de próbálkozni lehet. A tetőtől-talpig fekete is ér.

Berenice Bejo vs. Carolina Herrera
Berenice Bejo vs. Carolina HerreraNorthfoto

9. Hosszú kesztyű

Könyök fölé érő kesztyűt leginkább estélyivel kell viselni, úgyhogy nem a hétköznapokra ajánljuk ezt a trendet, hanem a báli szezonra. Hosszú kesztyűje talán nincs otthon, de turkálókban, vintage boltokban olcsón lehet szerezni egy szép feketét. Kerry Washington egy menő bőrkesztyűvel párosította a nagyestélyit, de megteszi egy szaténkesztyű is.

Kerry Washington és a Dior modellje hosszú bőrkesztyűben
Kerry Washington és a Dior modellje hosszú bőrkesztyűbenNorthfoto
Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek