KARÁCSONY

Megmutatjuk a legjobb elektromos fogkeféket

2013. december 2., hétfő 18:16 |

Nem tudni, hányan vesznek elektromos fogkefét ajándékba, mindenesetre nem véletlen, hogy a német Test magazin a karácsonyi számába pont ezen készülékek vizsgálati eredményét tette be. A z újság idén másodszor tesztelte le a keféket, az egészen olcsótól, a drága készülékekig. A tesztben a legolcsóbb darab 2,49 euró volt, a legdrágább pedig 139.

A fogorvosok szerint az elektromos fogkefék sokkal alaposabban tisztítják a fogakat, mint a hagyományos kefék. Mások szerint viszont a kézi puceválásához több technikai tudás kell, a gépesített rendszerekkel a kevésbé alapos mosás is hatékonyabb lesz. Németországban -csakúgy mint nálunk - alapvetően három féle felnőttfogkefével lehet találkozni. A hagyományos kézi mellett, létezik az elektromos verzió, melynek kerek a feje és oszcilláló mozgást végez, illetve nyújtott fejű, ami teljesen úgy néz ki, mint a hagyományos kefe, viszont képes percenként 21000 alkalommal is rezegni.

Érdemes megfontolni a vásárlás előtt, hogy mennyibe kerül a pótfej, ezek ugyanis nem olcsóak, viszont meglehetős gyakorisággal ( legalább 3 havonta) kell cserélni őket.

A tesztben többek közt kiváncsiak voltak arra, mennyi ideig bírja az akku (40-206 percet mértek), mennyi áramot fogyasztanak a gépek (ez elhanyagolható mennyiség), és, hogy hány évente kell a készülékeket cserénli (átlagosan hat).

A készülékek lehetnek akkumlátorosak, vezetékesek és elemmel működőek, ez utóbbiak a legolcsóbbak.

Extrákkal teszik vonzóvá a készüléket a gyártók

Azt, hogy milyen extrák kellenek igazán, nekünk kell eldöntenünk, mindenesetre az időjelző nem rossz. A legtöbb készülék 30 másodpercenként csipog egyet, jó esetben ezt a hangot 4x kéne hallanunk egy fogmosás alkalmával.

Braun Oral-B Proffessional Care 1000 -  21500.-

A kerek fej  nagyon jól tisztít, ráadásul a fogása is megfelelő. Az egyetlen termék a cikkben, mely jelzi, ha túl erősen nyomjuk a fogunkhoz, ami azért fontos, mert hosszú távon károsíthatja a fogakat a túl erős nyomás. Egy töltéssel viszont mindössze 40 percet bír.

Braun Oral-B Pulsonic Slim - 17490.-

Elegáns, vékony, könnyű fogkefe hagyomnáyos fejjel. Kétféle erősséggel kapható, tisztitó és érzékeny beállítási lehetősége van. ráadásul meglehetősen kényelmes, és jelzi a fogmosás végét is.

Philips Sonicare Easy Clean - 19900.-

Ennek tart legtovább az akkumlátora, 206 percig moshatunk vele fogat. A készülék viszonylag nehezen tisztíítható, és mindössze egyféle módban lehet vele fogat mosni.

Müller Sensident- 5990 Ft

A termék olcsó, akkumulátoros, ennek ellenére számos extrája van. Háromféle beállítás a mosáshoz, fogínymasszázs és még jelző is van hozzá, ami szól, ha már elég ideig csiszoltuk a fogunkat. Megfelelően tisztítja a fogakat, a fogása viszont nem a legjobb. Az akkumulátora sokáig bírja, 186 perc a szintideje.

Elmex Omron Proclinical C600 - 119 euro

Az elmex az Omronnal együtt dobott piacra egy meglehetősen drága készüléket (átszámítva kb. 35800 Ft). Számos extrája van, kapunk hozzá egy szép tartót, jelzi a fogmosás végét és háromféle módon takaríthatjuk vele a rágószervünket. Ennek ellenére csak kielégítő a tisztítása, ami azt jelenti, hogy határozottabban rosszabbul teljesített, mint a többi kefe a tesztben.

DM Dontodent Akku- 4499.-

Az olcsó termék (kint mindössze 10 euróba kerül) a legjobb áron kapható akkus készülék. Nem is jelzi, meddig kell mosni a fogunkat, van viszont két mosási erőssége ( aktív és szenzitív), ráadásul a fogása is megfelelő. Egy feltöltéssel 103 percig sikálhatjuk a fogunkat.

termék neve ár tisztítás (60%) Kézreállás(30%) Tartósság(10%) végeredmény
Braun Oral-B Vitality Precision Clean 4700.- ++ + ++ nagyon jó
Braun Oral-B Professional Care 1000 21500.- ++ + ++
Philips sonicare Diamond Clean 19900.- ++ + ++
Braun Oral-B Pulsonic Slim 17490.- + + ++
Philips Sonicare Easy Clean 19900.- + + ++
Müller Sensident 5990.- + O ++
DM Dontodent Akku 4499.- + O ++
Elmex Omron Proclinical C600 119 euro O O ++ kielégítő

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta