KARÁCSONY

24 megfizethető ajándék a könyvmolynak, a munkamániásnak és az állatbarátnak

2011. december 19., hétfő 11:34

A karácsonynak elméletben nem az a lényege, hogy ajándékot vegyünk, hanem, hogy szeretteinkkel együtt töltsünk pár nyugis napot. De mivel mégiscsak muszáj vásárolni, akkor legalább olyat ajándékozzunk ami olcsó, egyedi és praktikus.

Jön a kötelező költekezések ideje, viszont a pénztárcák idén sincsenek megtömve. Íme pár pénztárcakímélő tipp, hogy ne csak az örüljön, aki ajándékot kap, hanem az is, aki adja.

Állatbarát

aji1
 1. Nagyon jó ajándék tud lenni Bächer Iván: Hatlábú című könyve, amely 2100 forintba kerül. Az író kutyássá válásának történetét meséli el. Teljesen biztos, hogy minden kutyás mosolyogva, magára ismerve olvassa majd végig.
 2. A meska.hu oldalán csupa hazai kézműves dolgot lehet találni. Állatbarátoknak például a koalás fülbevaló 1300 forintért kihagyhatatlan!
 3. Szép gesztus kisállatot örökbefogadni menhelyről, de ilyesmit ajándékba semmiképp ne adjunk, nagy felelősséggel jár. Ha tudjuk, hogy a megajándékozandó keveset van otthon és nincsen semmire sem ideje, annak adoptáljon egyet a kedvenc állatai közül a Budapesti Állatkertből.

Csajos

 1. Igazi csajos ajándék tud lenni egy Swarovski kövekkel kirakott táskaakasztó 5990 forintért, és a hozzáillő kulcstartó 4500 forintért. Mégiscsak jobban mutat az a táska a karácsonyi buliban az asztalra akasztva, mint a földön, és a szék háttámlájánál is biztonságosabb ez megoldás.
 2. Divatőrült barátnőknek a Coco Chanel életéről készült könyv is pompás ötlet karácsonyra, ráadásul  csak 3230 forintba kerül.
 3. Háromezer forintért pedig teljesen egyedivé varázsolhatja barátja/barátnője nootebookját egy laptop matricával.

Konyhatündér

hus
 1. Szimpla szakácskönyvet adni karácsonyra már elég snassz dolog, de egy 2012-es falinaptárral kombinálva már frapppáns ajándék.
 2. Nagyon hasznos és jó találmány a hőmérsékletmérő húsvilla steak-hez, főleg kezdő háziasszonyoknak.
 3. A Marks and Spencerben kapható Recipe Journal sorozatban van saját-receptgyűjtő könyv 2860 forintért (itthon még nem árulják, de a neten megrendelhető). Jól mutat a konyhában és praktikus is.

Könyvmoly

aji4
 1. Azoknak, akik rajonganak a könyvekért, a legjobb ajándék a könyvutalvány. A Bookline.hu oldalon, erre is szert lehet tenni, 3000-10000 forintig.
 2. Aki személyesebb ajándékot szeretne adni, az rendeljen Kicsi könyv nyakláncot 3190 forintért.
 3. Akinek van e-Book Readere, annak érdemes ahhoz valamilyen kiegészítőt beszerezni. Az E-bay oldalán ez gyorsan és olcsón megtehető.

Munkamániásoknak

 1. Elengedhetetlen kelléke az életünknek, a pendrive. Szerencsére már ebből is lehet csillivillit kapni 5900 forintért.
 2. Klassz ajándék tud lenni egy cserepes virág is, amelyik nem igényel különösebb gondozást, így az sem zavarja, ha állandóan dolgozó gazdája, egyszer-kétszer elfelejti meglocsolni. Ilyen például a Flamingóvirág.
 3. Sajnos az okostelefonok hamar lemerülnek, és ez bosszantó tud lenni egy hosszabb út során. Azoknak akiknek lételemük a telefon, mobil töltőt vegyen karácsonyra.

Nosztalgikus

aji6
 1. Szupertrendi, gyerekkort idéző hologramos cuccokkal is el lehet kápráztatni azt, akinek az ajándékot szánjuk. Az én kedvenceim a hűtőmágnesek, és a csomagolóanyagok.
 2. A hideg napokon jó dolog leülni egy kicsit és megismerni, hogy milyen volt Budapest a 60-as években, és hogyan alakult át napjainkig. A Bookline oldalán lehet megrendelni a Budapest Retro és Most című könyvet 1607 forintért.
 3. Vicces ajándék lehet az univerzális retro telefonkagyló headset is 4000 forintért, vagy ugyanennyiért a Táskarádió Eszpresszóban egy ebéd kétszemélyre.

  Romantikus

lampa
 1. A romantikus hangulat megalapozásához elengedhetetlen a gyertya. Szerencsére már nem kell attól rettegni, hogy felgyújtjuk a lakást, ha elfelejtjük elfújni a őket, mert lehet az igazira megtévesztésig hasonlító elemes mécsest is kapni: Vízi lámpás nem csak vízre 4550 forintért.
 2. Egy színházjegy minden alkalomra jól tud jönni. A Karinthyben most játsszák a Hippolyt, a lakáj című darabot, zseniális színészgárdával. A december 29-i előadásra még lehet jegyet kapni.
 3. A háromezer forintos, egyedi készítésű romantikus, festett lámpa is kitűnő ajándék.

Sportos

ananasz
 1. Az ananász nem csak azért jó, mert sok benne a C vitamin, hanem mert égeti a zsírt is, bár lehet, hogy ebben az is benne van, hogy megpucolni eléggé macerás. Szerencsére egy hámozóval az erre elvesztegetett idő redukálható.
 2. Ezentúl wellness közben vagy úszásnál is lehet zenét hallgatni egy vízálló mp3 tokkal és a vízálló fülhallgatóval.
 3. Egy kicsit drágább, de valóban célszerű dolog kerékpározáshoz vagy futáshoz a sztereó bluetooth headset,ára, 14 000 forint körül van.
 

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.12.19 12:08:10ügyes-bájos

  Nosztalgikus állatbarát csajos könyvmoly vagyok, aki tündér a konyhában, naponta sportol, este pedig romantikus pírral arcomon várja az urát. Mégsem kellene ezek közül semmi sem, sőt a virágos lámpácskával egyenesen kínozni lehetne, a koalát két munkamánia között simán meggyurmázom cukikábbra, a Karinthy Színházban meg kid dolgozik?

  Inkább egy stand up comedy -jegynek örülnék.:)

 • 2011.12.19 12:57:28belekotyogok

  Hát hogy mondjam, ha valakinek az úszó lámpás ötezerért olcsó-megfizethető-praktikus....

  De kb a többivel is így lennék...

  Szóval nem én vagyok a cikk célközönsége, már csak azért is, mert egy stand-up jegynek én is jobban örülnék...:D

 • 2011.12.19 13:02:52repecs

  A régi csapat is gyenge volt de ez szerintem már alulmúlhatatlan. Lassan már csak akciós kuponokat tudunk ajándékba adni egymásnak :-( Vagy esetleg rajzolunk valamit :-( esetleg 1 liter benzint

 • 2011.12.19 13:07:54repecs

  Ja és tényleg: Inkább egy stand up comedy -jegynek örülnék

 • 2011.12.19 13:10:24belekotyogok

  repecs: lesz még lejjebb: amikor megszüntetik a kommentlehetőséget... :D

 • 2011.12.19 13:16:28Sólyom Tomi

  Rokonság felőlem durván húsz fő, az asszony felől kétszer ennyi. Barátokkal nem ajándékozgatunk.

  Dolgozunk, nem reklámpénzből élünk. Valami javaslat ajándékokra, vagy már klikkeltem, le vagyok?!

 • 2011.12.19 13:21:27gepkingmarad

  Csak érdekesség, hogy a kis receptes-könyvecskét, a kedves Marks And Spencer nevű cég, a világon sok országba hajlandó kiszállítani, de ippenséggel Magyarországba nem!
  Tehát sok szempontból tárgytalan és felesleges itt hirdetni.

 • 2011.12.19 13:48:02L.A.

  10ezer alatt praktikus ajándék laptopozóknak:[link]

 • 2011.12.19 14:17:27zuulululu

  Ennyi szemetet?!?
  Leri roluk hogy csak azert vetted meg mert muszaj volt valamit ajandekozni. Kiveve utalvany.
  Szegyen..akinek van egy kis esze, az megbeszeli a csaladdal hogy a karacsony NEM arrol szol h "fogyassz!", es nem veszel semmit.
  Helyette csinaltok valamit egymasnak, vagy jatszatok a fa alatt vm tarsast, pokert, beszelgettek, boroztok, stb.
  A gyerekek kivetel, nekik kell vm jatek :)

 • 2011.12.19 14:25:53kovacs.deneske

  @gepkingmarad

  Ha éppen rendelni akarnál, segítek… A Marks & Spencer[link] „Nemzetközi szállítás” oldalának utolsó blokkjában – az alábbi alcím alatt – megtalálhatod Magyarországot is:
  „You can also place orders in participating UK stores only for deliveries to the destinations listed below:”
  Na persze, a „Hungary” szót keresd, mert hát ezek nem tudnak magyarul.

 • 2011.12.19 14:39:30handle

  én innen vettem egy sunjart tavaly, nagyon örültek neki.[link]

 • 2011.12.19 15:04:35csillámpóni

  Én mindenesetre mindhárom barátomnak William I. Thomas és Florian Znaniecki A lengyel paraszt Európában és Amerikában hat kötetét veszem ajándékba. A könyvudvarban most kötetenként 390 forint. Best buy. Azonkívül nagyon alkalmas a kihúzott kanapé alátámasztására is ha valahol ott ragadnék és történetesen nincs vendégszoba tisztességes ággyal.

  Csak a díványról jut eszembe. De jó társaságban persze elalszom a kádban is, mint Ketchup.

 • 2011.12.19 15:18:48csillámpóni

  Persze csak akrilkádban. Acéllemezes és zománcos kádat többé nem vállalok.

 • 2011.12.19 16:09:19bestmuffin

  A táskaakasztó és a hozzá illő kulcstartó árából veszek két táskát, még ha a szék támlájára is kell raknom :D

  Na meg egy csilivili pendrive-ért annyi pénzt kiadni :O Nagyon nem én vagyok a célközönség és van egy olyan érzésem hogy az életben nem leszek az. Lehet nem is fogom bánni.

 • 2011.12.19 16:13:57kirby a parancsnok

  Ez borzalmasan béna volt! Ez a Dívány nem címlapra való Indexke!

 • 2011.12.19 16:18:54g-dúrban zúgó kabóca

  ennél az írásnál jobban már csak ez a meska.hu nevű rettenet büntet jobban. a "férfiaknak" kategóriában az epres kaleidoszkópnál végleg feladtam, de addig is láttam kutyaházat 45 000-ért, meg sok önjelölt alkotó általános iskolai technika óra eredményeit idéző remekművét.

 • 2011.12.19 22:22:10ghilea

  Az ananászhámozónak szerintem örülne anyukám, csak nem hatezerért. De tényleg elég gyenge lett a lista.

 • 2011.12.19 23:11:43Irsai Oliver

  Igen harmatos ötletek: pendrive???? Pár éve minden cégnél ez volt a karácsonyi ajándék, máshol is ingyér osztogatták, szinte minden megvásárlásakor utána dobták az embernek....
  Akinek meg nincs annyi esze, hogy könyvutalványt vegyen egy könyvbarátnak.... annak gratulálok.... annak nem segít ez a kitűnő cikk sem.
  Ja, és a szakácskönyv legyen JÓ szakácskönyv, olyat, amilyet akarok, ne egy gagyi, ami azért jó, mert naptár van benne.. (miért jó, ha van benne naptár????)

 • 2011.12.23 22:36:25oldsport

  mert nem a lényegre koncentráltok fiatalok (illetve fiatalosan hangzó idősebb hölgyeim).

  Mi itt Ámerikában csak az ajándékok miatt ünneplünk. A lényeg, hogy jó sok ajándékot kapjunk. Pontosabban: többet kapjunk, mint amennyit adunk.

  Nálunk a komment nem azt jelenti, hogy néhány kifogástalan fikát vágunk a szerzőhöz, hanem a témához kapcsolódunk, vagy egy másik kommentálóval vitatkozunk. Mondjuk így: Nézd Olivér, nekem az üvegben sem te tetszel, de itt a fehér oldalakon kifejezetten színtelennek talállak. Állítólag jó a hosszú lépésed, de annál rosszabbak az intellektusodra vonatkozóan hátrányos benyomást keltő modor kommentjeid. merry Xmas

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta