Sportok, melyek olyan könnyűek, hogy nem is tűnnek sportnak

Berényi Bianka
GettyImages-740521419
Olvasási idő kb. 4 perc

Ha nem szeretsz sportolni, itt a megoldás! Tuti, hogy ezek a mozgásformák a te szívedet is meghódítják.

Mindannyian tudjuk, hogy a sportolás egészséges, azonban nem mindenki szeret sportolni. Viszont mi van akkor, ha elfelejtjük azt a szót, hogy sport, és csak magára a mozgásra koncentrálunk? Hisz mozogni mindenki szeret! Vagy nem? Válts nézőpontot a mozgásban! Most olyan mozgásformákat gyűjtöttünk össze nektek, amelyeket nem is feltétlen hívunk sportnak, mégis annak számít, vagy pedig olyannyira könnyű, hogy gyakorlatilag  játszva el lehet végezni.

Séta

Sose becsüld alá a séta erejét! Ugyan ezt általában nem tartják sport jellegű mozgásnak, kalóriaégetés szempontjából azonban az egyik legjobb módszer! Persze nem feltétlen a lassú andalgásra gondolunk, hanem a tempósabb, hosszabb sétákra. Egy kiadós gyaloglás akár 2000 kalóriát is elégethet egy óra alatt, és még csak le sem izzadsz közben. Arról nem is beszélve, hogy a sétálás lehet többedmagados tevékenység, de akár magányos is, miközben nyugodtan elmerülhetsz a gondolataidban.

Hulahopp

A hulahopp-karikázás egy jó buli, miközben a csípődnél lévő izmok szépen dolgoznak, és karcsúbb derekat varázsolnak neked. Igencsak nőies mozgásforma, mert tényleg kifejezetten a csípőd, feneked, és combod formálhatod vele, melynek köszönhetően, ha rendszeresen hulahoppozol napi 20 percet, csinos, homokóraalakod lesz.

A hulahoppozás igazán könnyű sport
A hulahoppozás igazán könnyű sportGetty Images

Jóga

A jógázás aranykorát éli, ezerféle műfajban létezik már itthon is, és nem kell hozzá más, csak te és egy jógamatrac/pléd/törülköző. 

Bár a jóga önmagában meditációs forma és a lelkedre is hatással van, nem szabad megfeledkezni a testünkre gyakorolt hatásáról, ami miatt nem véletlen lett világszerte ilyen népszerű.

Aerobik

Az aerobik mozgást van, aki táncnak hívja, van, aki sportnak tartja, szerintünk valahol a kettő közt helyezkedik el. Az egész testedet tökéletesen átmozgatja, és bár kiadósan megizzadsz közben, de cserébe olyan edzést kap ezzel a tested, amivel 50 évesen is 40-nek fogsz kinézni. Ráadásul zenére mozogsz, amitől olyan, mintha egy buliban táncolnál.

Tánc

És ha már tánc jellegű mozgás, akkor ne feledkezzünk meg a „sima” táncokról sem. Legyen az egyéni, társastánc, latin tánc, hiphoptánc, jazz-, vagy akár balett, a tánc lehet a legjobb barátod, ha utálsz sportolni. A táncot tényleg nem tartják sportnak, pedig gyakorlatilag a legjobb kalória- és zsírégető, izomépítő, és álomalakot varázsoló mozgási forma, miközben a kedvenc zenéidet hallgathatod. Örök kedvenc „sportunk”.

Lovaglás

A lovaglás bár inkább a lónak megterhelő, azért a zsokénak sem könnyű. Nem kell profi lovasnak lenned, de ha szereted az állatokat, a természetet, a szabad levegőt és a gyorsaság érzését, ezt a sportot imádni fogod. A védőfelszerelésről soha ne feledkezz meg, és soha ne bánj rosszul a lovaddal!

A lovaglás olyan könnyed sport, amellyel a természet közelében is lehetsz
A lovaglás olyan könnyed sport, amellyel a természet közelében is lehetszGetty Images

Futás

A futás talán a legnépszerűbb sportok közé tartozik, valószínűleg azért is, mert ehhez aztán tényleg nem kell semmi más, csak egy kényelmes futócucc, egy jó edzőcipő és a te sziklaszilárd elhatározásod. Újévkor szoktak rendszeres futással kapcsolatos fogadalmak leggyakrabban megszületni, amiknél azonban a kezdeti lelkesedés nagyjából egy hét után elhalványul. Pedig

a futás/kocogás remek sport, kikapcsol, átmozgat, megtanít beosztani az erődet,

felspanol, és ha megvan a kitűzött lefutott táv, akkor büszkeséget is ad neked, ami további célokra ösztökél majd. 

Golf

A golf is sportnak számít, de a többi sporttól eltérően a golfnál nem igazán a kalóriaégetésen van a hangsúly, sokkal inkább, a koncentráción. Az elit labdajáték még mindig főleg egy bizonyos társadalmi réteg közkedvelt sportjának számít, de ma már sokkal általánosabb, mint régen volt. Golfozni annyit jelent, mint jó levegőn lenni, koncentrálni, pontosan kiszámítani és minden mozdulatunkra figyelni.

+1 kakukktojás

Végezetül hadd említsek egy modern sportot, amely sokáig vita tárgya volt, hogy minek számít, de végül hivatalosan is sportnak választották. Ez pedig nem más, mint az e-sport. Ez gyakorlatilag a digitális számítógépes játékok gyűjtőneve, és ma már világversenyeket is tartanak belőle. Itt nem mozogsz aktívan, hiszen „csak” a billentyűzetet nyomkodod (mondjuk azt nem akárhogy), de elvileg az e- sport is sport.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

 

 

 

 

 

 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek