A glasgow-i fiatalembernek, Alex De Sousának már abból is elege van, hogy minden társasági esemény vagy közös éttermezés hatalmas alkalmazkodást követel barátaitól és családtagjaitól. Még ha el is jutnak egy alkalmasnak tűnő vendéglátóipari egységbe, az étterem személyzetével végtelennek tűnik az egyeztetés, aminek a kimenetele még így sem életbiztosítás számára.
Egész életét megnehezítik ételallergiái
Alex azt mondja, szülei már így is csodálatos munkát végeztek, hogy ilyen sokáig életben tartották, hiszen már a csecsemőtápszerre is allergiás volt. Aztán a szülői ház szőnyegeit kellett súlyos ekcémája miatt mindenhol fapadlóra cserélni. Így lépett a fiatal kamaszkorba immár 14 különböző ételallergiával, amelyek az idők során azóta megszaporodtak.

Ma 28 különböző élelmiszerre allergiás. Köztük a legsúlyosabb természetesen a földimogyoró és a hüvelyesek intoleranciája. Hogy megelőzze a bajt, rengeteg időt tölt az élelmiszerüzletekben a csomagolások apró betűs részeinek bogarászásával, de
még így sem lehet benne biztos, hogy nem éri kellemetlen vagy egyenesen életveszélyes meglepetés.
Allergiái miatt számára a vegán étrend szintén nem opció, a legveszélyesebb pedig talán számos összetevője miatt az indiai gasztronómia. Az egyetlen sovány vigasz Alexnek az, hogy az olasz konyha viszonylag kevés alapanyagára allergiás.
Apropó, olasz konyha. Ha kíváncsi vagy a pizza történetére, olvasd el ezt a korábbi cikkünket is.

Ezt az ételt szinte mindenki imádja a világon, viszont a történetét kevesen ismerik.
Tovább olvasom
Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés