Horváth-Kuhinkó Vivienn személyi edző, táplálkozási tanácsadó szerint a főzelék tökéletes alternatíva lehet a diétában, sőt még egy szuper gyors, finom, egyszerű receptet is megoszt velünk!
A zöldségek a diétás étrend alapjai, így nem csoda, hogy a főzelékek tehát tuti befutók. Csupán egy két összetevőn kell variálni, a lisztet kicserélni és máris kész a tuti befutós ebéd, ami nem csak kalóriaszegény, de még a felesleges zsírpárnáktól is segít megszabadulni.
A főzelékekben található zöldségek magas élelmi rosttartalma nem csak elhúzódó jóllakottságérzetet biztosít, de az emésztést is segítik és gazdagok ásványi anyagokban. Bármikor, gyorsan, könnyen elkészíthetőek friss, szezonális vagy mélyfagyasztott alapanyagokból is. A fűszerekkel pedig a hagyományostól a különleges vagy akár keleties ízvilágig cifrázhatjuk - ergo szinte sosem fogjuk megunni. Tökéletes fasít, vagy akár pörkölt, de natúr húsok mellé is! - emeli ki Horváth-Kuhinkó Vivi, aki kedvenc receptjét is megosztotta velünk.
#RECEPT: Zabpelyhes pulykakorongok borsófőzelékkel
Recept:
- 500g darált pulykamell
- 5 ek. aprószemű zabpehely
- fűszerek ízlés szerint, só, bors, petrezselyem, majoranna
- zöldborsó
- zabtejszín
A pulykamellet a zabpehellyel és a fűszerekkel összedolgozzuk, majd zsiradék hozzáadása nélkül sütőben, 180 fokon szép barnára sütjük. A borsófőzeléket zabtejszínnel, és egy kis (főzés utáni) turmixolt borsóval sűrítjük.