Nem tudod, mit főzz ma? Egy forró, olvadós angol sajtlevest, jó sok ropogós krutonnal!

Ha vacsorára szánod, nem is kell mellé semmi, esetleg néhány ropogós zellerszár a tányér szélére.

Imádni fogod.
Imádni fogod.Julie Vinogradov / 500px

Hozzávalók 2 személyre

  • 5 dl alaplé
  • 1 tk. barna cukor
  • 10 dkg érett cheddar lereszelve
  • 1 kisebb fej vöröshagyma nagyon apróra vágva
  • 0.5 dl barna sör
  • 3 dl tejszín
  • 1 ek. liszt
  • 1 ek. vaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 0.5 szál zellerszár nagyon apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

1. A vajon pirítsd a hagymát és a zellert 5-6 percen keresztül.

2. Öntsd fel a sörrel, és így is adj még neki 3 percet.

3. Add hozzá az alaplevet, és forrald fel, majd főzd még 5 percen át.

4. Ha már forró, add hozzá a tejszínnel elkevert lisztet, utána a többi szükséges alapanyagot, és keverd éppen addig, amíg a sajt megolvad. 

Forrón tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek