Hozzávalók
Az alaprecepthez:
- 50 gramm gluténmentes zabpehely
- 100 gramm növényi tejhelyettesítő ital
Elkészítés:
Az alaprecept úgy néz ki, hogy 1 rész gluténmentes zabpehelyhez 2 rész növényi tejhelyettesítő italt vagy tejet adunk. Mondjuk egy felnőtt esetében kb. 50 gramm, gyereknek kb. 30 gramm zabpelyhet számoljunk.
Ha szeretnénk egy kicsit feldobni valamivel, akkor rétegezzük tetszés szerint: (például vegán vagy görög) joghurttal, cukrozatlan kakaóporral, édesítsük eritrittel, sztíviával, vagy bármely más, szokásos édesítőszerünkkel, akár növényi sziruppal (de utóbbi esetben nem lesz cukormentes). Tehetünk bele chiamagot is, de napi 1 evőkanálnál ne fogyasszunk többet!
Tegyük a hűtőbe, legalább két órára, de leginkább egész éjszakára. Másnap még feltéteket is tehetünk rá, olajos magvakat, cukormentes étcsokit, gyümölcsöt, bármit.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.