Vegán mogyoróvajas keksz három hozzávalóból: glutén-, tej- és tojásmentesen

Mennyei és villámgyors mogyoróvajas keksz, amihez csak három hozzávaló (meg egy csipet só) kell. Fantasztikusan omlós, és minden eleme egészséges. Glutén-, tej- és tojásmentes, vegán recept.

Percek alatt elfogy ez az isteni mogyoróvajas keksz.
Percek alatt elfogy ez az isteni mogyoróvajas keksz.fotogal

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 130 gramm cukrozatlan, natúr mogyoróvaj
  • 80 gramm juharszirup
  • 85 gramm univerzális gluténmentes liszt (vagy 55 gramm mandulaliszt/gluténmentes zabpehelyliszt + 30 gramm kókuszliszt)
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.

Keverjük össze a mogyoróvajat és a juharszirupot egy tálban krémesre, egyenletesre. Adjuk hozzá a liszt(ek)et és a csipet sót, gyúrjuk össze kézzel.

Osszuk 12 egyenlő részre, és tegyük a golyókat sütőpapírral bélelt tepsire egymástól 2-3 centi távolságra, és egyenként lapogassuk meg őket vastag korongformára. A tetejét villával díszítjük, majd aranybarnára sütjük, kb. 12 perc alatt. Hagyjuk kihűlni.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek