Karfiolnuggets: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán étel

Egy újabb húsmentes, sőt, vegán falatkák, feltét- vagy főételrecept gluténmentesen, tejmentesen, tojásmentesen.

Mindenféle – ízlés szerinti és diétának megfelelő – mártogatóssal az igazi.
Mindenféle – ízlés szerinti és diétának megfelelő – mártogatóssal az igazi.rez-art

Hozzávalók 4 személyre

  • 0.5 fej karfiol
  • bő (2-3 dl) olaj a sütéshez

A tésztához

  • 100 gramm univerzális gluténmentes liszt
  • 250 ml víz
  • negyed teáskanál só
  • negyed teáskanál pirospaprika
  • csipet kurkuma

A panírhoz

  • 60 gramm gluténmentes zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál univerzális gluténmentes liszt
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

Szedjük a karfiolt rózsáira és mossuk meg. Készítsük el a tésztánkat. Keverjük össze a lisztet, a sót, a pirospaprikát és a kurkumát, majd adjuk hozzá a vizet. Keverjük simára, a tésztának sűrű tejszín-, palacsintaállagúnak kell lennie. Ha túl hígnak tűnik, adjunk hozzá pici lisztet, ha túl sűrűnek, akkor vízzel hígítsuk. Most készítsük el a panírt: keverjük össze egy másik tálban a hozzávalókat. Melegítsünk olajat egy serpenyőben. A karfiolrózsákat egyenként mártsuk meg először a tésztában, majd a panírban, és tegyük az időközben felforrósodott olajba. Csökkentsük a hőmérsékletet, és süssük világos aranyszínűre a karfiolnuggetseket, kb. 8 perc alatt. Az olajból tegyük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felitassuk.

A dietetikus tippje: „Ha diétásabb, zsírszegényebb verzióra vágysz, süsd meg sütőben a nuggetseket! Elég, ha sütőpapírra fekteted őket, de olajspray-vel is lespriccelheted, így biztosan ropogós lesz!”

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek