Bármilyen alakú tésztával fenséges lesz, a titok a krémes szószban rejlik.Elena_Danileiko
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 6 dl gluténmentes zöldségalaplé
- 2-2,5 dl cukormentes kókusztej
- 3 bögre friss spenót
- 0.5 kezeletlen citrom leve és héja
- 250 gramm gluténmentes tészta (pl. barnarizs-lisztből, kölesből vagy vörös lencséből)
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Melegítsünk olajat egy serpenyőben, és pároljuk meg rajta a vöröshagymát (kb. 2-3 perc), majd tegyük bele a fokhagymát. Adjuk hozzá a tésztát (nem kell megfőzni előtte!), az alaplevet, a kókusztejet és a citromlevet. Főzzük kb. 15-20 percig, időnként óvatosan megkeverve. Ha a tészta fogkemény, tegyük bele a citromhéjat és a spenótot, és főzzük készre, kb. 2-3 perc alatt. Tálalás előtt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.