Serpenyős spenótos tészta egy kis citrommal: glutén-, tej-, tojásmentes (vegán) recept

Az a recept, ami úgy kezdődik, hogy néhány hozzávaló kell és mindössze egy serpenyő, és még egészséges is lesz, az tud valamit. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán recept.

Bármilyen alakú tésztával fenséges lesz, a titok a krémes szószban rejlik.
Bármilyen alakú tésztával fenséges lesz, a titok a krémes szószban rejlik.Elena_Danileiko

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 6 dl gluténmentes zöldségalaplé
  • 2-2,5 dl cukormentes kókusztej
  • 3 bögre friss spenót
  • 0.5 kezeletlen citrom leve és héja
  • 250 gramm gluténmentes tészta (pl. barnarizs-lisztből, kölesből vagy vörös lencséből)
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

 

 

Elkészítés:

Melegítsünk olajat egy serpenyőben, és pároljuk meg rajta a vöröshagymát (kb. 2-3 perc), majd tegyük bele a fokhagymát. Adjuk hozzá a tésztát (nem kell megfőzni előtte!), az alaplevet, a kókusztejet és a citromlevet. Főzzük kb. 15-20 percig, időnként óvatosan megkeverve. Ha a tészta fogkemény, tegyük bele a citromhéjat és a spenótot, és főzzük készre, kb. 2-3 perc alatt. Tálalás előtt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek