Serpenyős spenótos tészta egy kis citrommal: glutén-, tej-, tojásmentes (vegán) recept

Az a recept, ami úgy kezdődik, hogy néhány hozzávaló kell és mindössze egy serpenyő, és még egészséges is lesz, az tud valamit. Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, vegán recept.

Bármilyen alakú tésztával fenséges lesz, a titok a krémes szószban rejlik.
Bármilyen alakú tésztával fenséges lesz, a titok a krémes szószban rejlik.Elena_Danileiko

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 6 dl gluténmentes zöldségalaplé
  • 2-2,5 dl cukormentes kókusztej
  • 3 bögre friss spenót
  • fél kezeletlen citrom leve és héja
  • 250 gramm gluténmentes tészta (pl. barnarizs-lisztből, kölesből vagy vörös lencséből)
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

 

 

Elkészítés:

Melegítsünk olajat egy serpenyőben, és pároljuk meg rajta a vöröshagymát (kb. 2-3 perc), majd tegyük bele a fokhagymát. Adjuk hozzá a tésztát (nem kell megfőzni előtte!), az alaplevet, a kókusztejet és a citromlevet. Főzzük kb. 15-20 percig, időnként óvatosan megkeverve. Ha a tészta fogkemény, tegyük bele a citromhéjat és a spenótot, és főzzük készre, kb. 2-3 perc alatt. Tálalás előtt ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Portugál tejberizst mindenkinek! Gluténmentes, tejmentes, cukormentes recept Portugál tejberizst mindenkinek! Gluténmentes, tejmentes, cukormentes recept

Az arroz doce (szó szerinti fordításban édes rizs) majdnem tejberizs, csak sokkal krémesebb, selymesebb: ez a portugál tejberizs. A recept gluténmentes, tejmentes, cukormentes.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Így készítheted el a legfinomabb vegán pestót

A pesto tökéletes ízesítő, ami tészta tetején és szendvicsekben is finom, de akár egy rizses köretet is feldob. Ha vegán vagy, akkor sem kell lemondanod róla, mutatjuk, hogyan készítsd a sajtmentes verziót!

2021. február10., 06:04

Mexikói vegán saláta

Ha ezt a gazdag salátát elkészíted, nem is kell sokat gondolkodnod azon, milyen húst tálalj mellette, mert egy natúr vagy fokhagymás csirkecomb is bőven elég lesz az ízkavalkád mellett.

2021. június12., 10:24

Sósan is finom: spenótos-kecskesajtos kenyérpuding

Még egy remek maradékmentő fogás a hétre, amivel nem lesz túl sok dolgod: ha a spenótos-kecskesajtos változatot megunod, készítsd el sült hagymás-mozzarellás testvérét is.

2021. május2., 10:24

Vegán banánkenyér – a reggeli tejeskávéd mellé tökéletes belőle egy-két szelet

Igazi banánmentő fogás, ami megbarnult darabokkal a legfinomabb! Ha a banán már elég édes, még kevesebb cukrot kell majd hozzá használnod, ha pedig még izgalmasabbá tennéd, datolyadarabokkal vagy egy fél lime levével és héjával ízesítsd.

2021. február11., 06:00

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek