Hozzávalók
- 120 gramm cukornak megfelelő porállagú édesítőszer
- 20 gramm cukrozatlan kakaópor
- csipet só
- 1 darab tojásfehérje
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 50 gramm glutén-, tej- és cukormentes étcsoki apróra vágva
Elkészítés:
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Egy tálban keverjük össze a porállagú édesítőszert a sóval és a kakaóporral. Keverjük bele a tojásfehérjét, adjuk hozzá a vaníliaaromát, és ha szép, sima a tésztánk, legvégül adjuk hozzá az apróra vágott étcsokit is.
Tegyünk a sütőpapírra kb. egy evőkanálnyi lapos gombócokat a tésztából. Mielőtt sütnénk, hagyjuk pihenni fél órát. Most melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és ha letelt a fél óra, toljuk a sütőbe és süssük kb. 10-12 percig. A sütőpapíron hagyjuk hűlni legalább 10 percig.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.