Csokis keksz liszt nélkül – glutén-, tej- és cukormentesen

Roppant könnyű roppanós csokiskeksz-recept liszt nélkül, glutén-, tej- és cukormentesen, ráadásul még low carb is.

Fogyaszthatjuk önmagában, de akár joghurttal vagy pudinggal is.
Fogyaszthatjuk önmagában, de akár joghurttal vagy pudinggal is.Chatri Attanatwong

Hozzávalók

  • 120 gramm cukornak megfelelő porállagú édesítőszer
  • 20 gramm cukrozatlan kakaópor
  • csipet só
  • 1 darab tojásfehérje
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 50 gramm glutén-, tej- és cukormentes étcsoki apróra vágva
Recept idők

 

 

Elkészítés:

Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Egy tálban keverjük össze a porállagú édesítőszert a sóval és a kakaóporral. Keverjük bele a tojásfehérjét, adjuk hozzá a vaníliaaromát, és ha szép, sima a tésztánk, legvégül adjuk hozzá az apróra vágott étcsokit is.

Tegyünk a sütőpapírra kb. egy evőkanálnyi lapos gombócokat a tésztából. Mielőtt sütnénk, hagyjuk pihenni fél órát. Most melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és ha letelt a fél óra, toljuk a sütőbe és süssük kb. 10-12 percig. A sütőpapíron hagyjuk hűlni legalább 10 percig.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek