Hozzávalók 10 darabhoz
- 125 gramm krémsajt
- 60 gramm puha vaj
- 100 gramm mandulaliszt
- 2 teáskanál gluténmentes sütőpor
- csipet só
- 2/3 bögre porállagú édesítőszer
- 2 darab tojás
- 2 darab tojássárgája
- 1 darab kezeletlen citrom héja
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál citromkivonat (vagy 2-3 teáskanál citromlé)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és készítsük elő a muffinformákat.
Egy tálban keverjük össze a krémsajtot és a vajat, adjuk hozzá az édesítőt, a tojásokat és tojássárgákat, a citromhéjat és a kivonatokat (citrom és vanília). Keverjük simára, majd tegyük bele a sóval és sütőporral elkevert liszteket. Töltsük meg a muffinformákat a tésztával, és 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.
Citromos máz a tetejére (opcionális): keverjünk össze egy negyed bögrényi porállagú édesítőt 1-2 evőkanál citromlével.
A dietetikus tippje: „Ha nemcsak a szénhidrátok, hanem a kalóriák is számítanak, akkor válassz zsírszegény krémsajtot vagy mascarponét, és zsírtalanított mandula- és kókuszlisztet.”
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.