Citromos-krémsajtos muffin: cukormentes, gluténmentes recept

Illatos, könnyed, citromos muffin krémsajttal, tisztára olyan, mint egy finom sajttorta. Elkészítése gyors és egyszerű, glutén- és cukormentes recept, alacsony szénhidráttartalmú finomság.

Ketogén diétát követők is bűntudat nélkül fogyaszthatják.
Ketogén diétát követők is bűntudat nélkül fogyaszthatják.Mariha-kitchen

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 125 gramm krémsajt
  • 60 gramm puha vaj
  • 100 gramm mandulaliszt
  • 2 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • csipet só
  • 2/3 bögre porállagú édesítőszer
  • 2 darab tojás
  • 2 darab tojássárgája
  • 1 darab kezeletlen citrom héja
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál citromkivonat (vagy 2-3 teáskanál citromlé)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és készítsük elő a muffinformákat.

Egy tálban keverjük össze a krémsajtot és a vajat, adjuk hozzá az édesítőt, a tojásokat és tojássárgákat, a citromhéjat és a kivonatokat (citrom és vanília). Keverjük simára, majd tegyük bele a sóval és sütőporral elkevert liszteket. Töltsük meg a muffinformákat a tésztával, és 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.
Citromos máz a tetejére (opcionális): keverjünk össze egy negyed bögrényi porállagú édesítőt 1-2 evőkanál citromlével.  

A dietetikus tippje: „Ha nemcsak a szénhidrátok, hanem a kalóriák is számítanak, akkor válassz zsírszegény krémsajtot vagy mascarponét, és zsírtalanított mandula- és kókuszlisztet.”

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek