Mennyei húsmentes fasírt: kölesből, glutén- és tojásmentesen

Tökéletes feltét főzelékre, isteni salátával, mártogatóssal vagy önmagában. Gluténmentes, tojásmentes recept.

A recept IR-kompatibilis. Egy adag kölesfasírt energia- és tápanyagtartalma: 173 kcal, 28 gramm szénhidrát, 3 gramm zsír, 8,5 gramm fehérje.
A recept IR-kompatibilis. Egy adag kölesfasírt energia- és tápanyagtartalma: 173 kcal, 28 gramm szénhidrát, 3 gramm zsír, 8,5 gramm fehérje.Szarka Dorottya

Hozzávalók 4 személyre

  • 160 gramm köles
  • 400 gramm víz
  • 60 gramm (light) trappista sajt
  • só, bazsalikom
Recept idők

Elkészítés:

A kölest alaposan átmossuk, majd gyöngyöző, sós vízbe tesszük, 15 perc alatt puhára főzzük. Hozzáreszeljük a sajtot, fűszerezzük bazsalikommal. Hagyjuk kihűlni.

A langyosra hűlt kölesből ízlés szerint gombócokat vagy pogácsákat formázunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített, 160 °C-os sütőben 25 perc alatt készre sütjük a fasírtokat.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek