Bolondos céklafőzelék zellerrel és kókusszal, tej-, tojás- és gluténmentes recept

Végre kapható a sok finom idényzöldség. Megmutatjuk, hogy a céklából kókusszal és egy kis zellerrel megbolondítva hogyan készíthetsz izgalmas, vitaminokban gazdag, színes, illatos főzeléket tej-, tojás- és gluténmentesen.

Az édeskés ízek kedvelői imádni fogják.
Az édeskés ízek kedvelői imádni fogják.Szarka Dorottya

Hozzávalók 4 személyre

  • 600 gramm cékla
  • 200 gramm zellergumó
  • 2 evőkanál tápiókakeményítő
  • 2 evőkanál kókuszliszt
  • 2 dl kókusztej
  • só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított céklát, zellergumót lereszeljük vagy aprítógépbe tesszük. Egy lábasban, annyi hideg vízzel, amennyi 1 ujjnyival ellepi, feltesszük főni. 15 perc elteltével a zöldség 1/3-át kivesszük; kókuszlisztet, keményítőt szórunk rá, felöntjük kókusztejjel, majd botmixerrel pürésítjük. A pürét visszaöntjük a főtt zöldségekhez, behabarjuk a főzeléket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek