Brutálisan finom kakaós kifli gluténmentesen

Kelt tésztás, puha, gluténmentes kakaóskifli-recept, ami garantáltan az egész család kedvence lesz!

Megkenhetjük vajjal, lekvárral, de önmagában is istenien édes.
Megkenhetjük vajjal, lekvárral, de önmagában is istenien édes.serezniy

Hozzávalók 15 darabhoz

A tésztához

  • 250 gramm univerzális gluténmentes liszt
  • csipet só
  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 175 ml tej
  • 5 dkg cukornak megfelelő édesítőszer
  • 1 darab tojás felverve
  • 50 gramm olvasztott vaj

A töltelékhez

  • 50 gramm olvasztott vaj
  • 4 evőkanál porállagú eritrit
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A tetejére

  • 1 darab felvert tojás
Recept idők

Elkészítés:

A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálban kimérjük a lisztet, hozzáadjuk az élesztős tejet, majd az összes hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk. Letakarva 45 percig kelesztjük.

Lisztezett deszkán átgyúrjuk és kinyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal és megszórjuk az édesítővel elkevert kakaóporral.

A tésztából háromszögeket vágunk és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, tetejét megkenjük felvert tojással és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek