Hozzávalók 16 darabhoz
- 425 gramm univerzális gluténmentes liszt
- 1 teáskanál só
- 150 gramm tejföl (vagy kefir, vagy natúr joghurt)
- 50 ml növényi olaj
- 100 ml tej
- 30 gramm élesztő
- 1 kiskanál cukor
- 50 gramm olvasztott vaj
- 1 darab tojás felverve
- A tetejére tojássárgája, reszelt sajt vagy magok ízlés szerint.
Elkészítés:
A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálban kimérjük a lisztet, hozzáadjuk az élesztős tejet, majd az összes hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk.
Négy részre osztjuk. Mindegyikből néhány mm-es vastagságú köröket nyújtunk. Két tésztakör tetejét megkenünk vajjal, és rátesszük a másik tésztakört.
A tésztaköröket nyolc kisebb vagy négy nagyobb cikkre vágjuk, majd a cikkeket a hosszabbik felüktől kezdve feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tojássárgájával megkenjük a tetejét, és tetszés szerint magokat, reszelt sajtot szórunk rá. 175 fokos sütőben aranybarnára sütjük (kb. 15 perc).
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.