A legfinomabb reggelikhez: házi kifli gluténmentesen

Nagyjából fél óra alatt elkészülnek ezek a formás, illatos és ízletes gluténmentes kiflik.

A tetejére reszelt sajtot vagy magokat is szórhatunk.
A tetejére reszelt sajtot vagy magokat is szórhatunk.Lynne Mitchell

Hozzávalók 16 darabhoz

  • 425 gramm univerzális gluténmentes liszt
  • 1 teáskanál
  • 150 gramm tejföl (vagy kefir, vagy natúr joghurt)
  • 50 ml növényi olaj
  • 100 ml tej
  • 30 gramm élesztő
  • 1 kiskanál cukor
  • 50 gramm olvasztott vaj
  • 1 darab tojás felverve
  • A tetejére tojássárgája, reszelt sajt vagy magok ízlés szerint.
Recept idők

Elkészítés:

A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt és felfuttatjuk. Egy tálban kimérjük a lisztet, hozzáadjuk az élesztős tejet, majd az összes hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk.

Négy részre osztjuk. Mindegyikből néhány mm-es vastagságú köröket nyújtunk. Két tésztakör tetejét megkenünk vajjal, és rátesszük a másik tésztakört.

A tésztaköröket nyolc kisebb vagy négy nagyobb cikkre vágjuk, majd a cikkeket a hosszabbik felüktől kezdve feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, tojássárgájával megkenjük a tetejét, és tetszés szerint magokat, reszelt sajtot szórunk rá. 175 fokos sütőben aranybarnára sütjük (kb. 15 perc).

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek