Cukkinigolyók: gluténmentes, húsmentes recept

Egészséges snack- vagy főételreceptekből sohasem elég. Gluténmentes, húsmentes, fantasztikus ízvilágú, percek alatt elkészíthető receptet hoztunk.

Tejföllel, mártogatóssal, curryszósszal, guacamoléval, de cukormentes ketchuppel is kínálhatjuk.
Tejföllel, mártogatóssal, curryszósszal, guacamoléval, de cukormentes ketchuppel is kínálhatjuk.Zbarovskiy96

Hozzávalók 18 darabhoz

  • 1,5-2 cukkini reszelve
  • 3 darab tojás
  • 3 gerezd fokhagyma
  • félbögrényi gluténmentes zsemlemorzsa
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 1 teáskanál
  • 2 evőkanál fűszer (oregánó, koriander, kömény, paprika)
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit mossuk meg, vágjuk le a végeit és (héjával együtt) reszeljük finomra. A levét nyomkodjuk ki, és a maradékot itassuk fel papírtörlővel, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a felvert tojást, a fokhagymát, a fűszereket, a sót, a zsemlemorzsát, a sajtot és gyúrjuk össze. Formázzunk belőle 18 golyót, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített, 190 fokos sütőben süssük aranyszínűre és ropogósra, kb. 20-30 perc alatt. (Félidőben érdemes megfordítani.)

A maradékot hűtőben három napig tárolhatjuk, fogyasztás előtt érdemes átmelegíteni, vagy a sütőben néhány perc alatt felfrissíteni.

A dietetikus tippje: „Növelheted a golyók rosttartalmát, ha zabpelyhet használsz zsemlemorzsa helyett! Arra viszont ügyelj, hogy ha fontos számodra a gluténmentesség, akkor garantáltan gluténmentes zabpelyhet válassz!”

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek