Mentes recept húsvétra: répatorta glutén- és tejmentesen

A legfinomabb alakbarát répatorta receptje, ráadásul glutén- és tejmentes.

A recept alapján 1 szelet répatorta energia- és tápanyagtartalma (12 szelet esetén):85 kcal, 2 g szénhidrát, 4,5 g zsír, 3 g fehérje
A recept alapján 1 szelet répatorta energia- és tápanyagtartalma (12 szelet esetén):85 kcal, 2 g szénhidrát, 4,5 g zsír, 3 g fehérjeReptile8488

Hozzávalók 12 szelethez

  • 150 gramm zsírtalanított mandulaliszt
  • 50 gramm durvára tört mandula
  • 200 gramm sárgarépa (tisztítva mérve)
  • 250 gramm eritrit
  • 2 darab tojás
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • 1 evőkanál citromlé vagy narancslé
  • csipet só
  • vaníliaaroma (ízlés szerint)
  • fahéj, szerecsendió ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját keverjük össze a száraz hozzávalókkal, az apró lyukú reszelőn lereszelt sárgarépával, a citromhéjjal, a citromlével, az ízesítőanyagokkal és vaníliaaromával. A habbá vert tojásfehérjét 2-3 részletben adjuk a tésztához, óvatosan elegyítsük a masszát.

Kiolajozott vagy sütőpapírral bélelt, esetleg szilikonos (18 centis) tortaformába öntjük a tésztát, s előmelegített, 170 °C-os sütőben 45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát mindig végezzünk!

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek