Hozzávalók 20 szelethez
- 0.5 csésze puha vaj vagy növényi olaj
- 1 csésze cukor vagy eritrit
- 1 bögre univerzális gluténmentes liszt
- 2 darab tojás
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
- csipet só
- 3 darab banán pürésítve
- 0.5 csésze tejföl vagy görög joghurt
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 csésze apróra vágott dió (opcionális)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és zsírozzunk, lisztezzünk ki egy kb. 25 centis kenyérsütőformát (a tésztával háromnegyedig töltjük majd meg).
Egy nagyobb tálban keverjük ki a vajat a cukorral, ha habos, adjuk hozzá a tojást, és keverjük alaposan össze. Keverjük el jól a lisztet a sütőport és a sót, majd a vajas keverékkel együtt. Adjuk hozzá a tejfölt (vagy görög joghurtot), a banánt és a vaníliát, és keverjük el alaposan. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és süssük tűpróbáig, kb. 50 percig. Fogyasztás előtt legalább 10 percig hagyjuk hűlni.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.