Tejfölös banánkenyér gluténmentesen

Omlós, fenséges banánkenyér gluténmentesen. Az egyik legjobb a receptben, hogy a már barnulásnak, szottyadásnak indult banánt nem kell kidobni, a másik, hogy alig van vele munka, és még így is lenyűgöző reggelit vagy desszertet kapunk.

Tejföl helyett görög joghurttal is készíthetjük.
Tejföl helyett görög joghurttal is készíthetjük.jeangill

Hozzávalók 20 szelethez

  • 0.5 csésze puha vaj vagy növényi olaj
  • 1 csésze cukor vagy eritrit
  • 1 bögre univerzális gluténmentes liszt
  • 2 darab tojás
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • csipet só
  • 3 darab banán pürésítve
  • 0.5 csésze tejföl vagy görög joghurt
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 csésze apróra vágott dió (opcionális)
Recept idők

 

 

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és zsírozzunk, lisztezzünk ki egy kb. 25 centis kenyérsütőformát (a tésztával háromnegyedig töltjük majd meg).

Egy nagyobb tálban keverjük ki a vajat a cukorral, ha habos, adjuk hozzá a tojást, és keverjük alaposan össze. Keverjük el jól a lisztet a sütőport és a sót, majd a vajas keverékkel együtt. Adjuk hozzá a tejfölt (vagy görög joghurtot), a banánt és a vaníliát, és keverjük el alaposan. Öntsük a tésztát az előkészített formába, és süssük tűpróbáig, kb. 50 percig. Fogyasztás előtt legalább 10 percig hagyjuk hűlni.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek