Gluténmentes almás-zabpelyhes muffin: ízletes és egyszerű reggeli

Almával töltött, fahéjas-zabpelyhes muffinrecept, amit gluténmentes és cukormentes verzióban mutatunk, és tejmentessé is tehető.

Mindössze 10 perc előkészítés, 15 perc sütés és kész a teljes értékű, egészséges finomság.
Mindössze 10 perc előkészítés, 15 perc sütés és kész a teljes értékű, egészséges finomság.AnnaPustynnikova

Hozzávalók 18 darabhoz

A tésztához

  • 220 gramm univerzális gluténmentes liszt
  • 120 gramm gluténmentes zabpehely
  • 150 gramm eritrit
  • 2 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 darab tojás
  • 100 ml tej vagy növényi ital
  • 200 ml növényi olaj
  • csipet só
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 egész alma pürésítve
  • 1 egész alma apró kockákra vágva

A töltelékhez

  • 45 gramm gluténmentes zabpehely
  • 3 teáskanál univerzális gluténmentes liszt
  • 3 teáskanál eritrit
  • 3 teáskanál növényi olaj
  • 0.5 teáskanál fahéj
Recept idők

 

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, zabot, eritritet, sütőport, fahéjat és a sót (a tészta száraz hozzávalóit). Egy másik tálban keverjük össze a folyékony hozzávalókat: a tojást, az olajat, az almapürét, a tejet és a vaníliaaromát (szintén a muffintészta alapanyagaiból), majd keverjük össze a száraz és a nedves anyagokat, legvégül adjuk hozzá a finomra vágott almát.

Tegyük az elkészült tésztát muffinformákba (háromnegyedéig). Egy kis tálban készítsük el a tölteléket is, majd tegyük rá a muffinok tetejére. Kb. 15 perc alatt süssük készre.

A dietetikus tippje: „Extra diétássá teheted, ha almapüré helyett előfőzött, pürésített cukkinit használsz!”

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek