Hozzávalók 18 darabhoz
A tésztához
- 220 gramm univerzális gluténmentes liszt
- 120 gramm gluténmentes zabpehely
- 150 gramm eritrit
- 2 teáskanál gluténmentes sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 2 darab tojás
- 100 ml tej vagy növényi ital
- 200 ml növényi olaj
- csipet só
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 egész alma pürésítve
- 1 egész alma apró kockákra vágva
A töltelékhez
- 45 gramm gluténmentes zabpehely
- 3 teáskanál univerzális gluténmentes liszt
- 3 teáskanál eritrit
- 3 teáskanál növényi olaj
- 0.5 teáskanál fahéj
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, zabot, eritritet, sütőport, fahéjat és a sót (a tészta száraz hozzávalóit). Egy másik tálban keverjük össze a folyékony hozzávalókat: a tojást, az olajat, az almapürét, a tejet és a vaníliaaromát (szintén a muffintészta alapanyagaiból), majd keverjük össze a száraz és a nedves anyagokat, legvégül adjuk hozzá a finomra vágott almát.
Tegyük az elkészült tésztát muffinformákba (háromnegyedéig). Egy kis tálban készítsük el a tölteléket is, majd tegyük rá a muffinok tetejére. Kb. 15 perc alatt süssük készre.
A dietetikus tippje: „Extra diétássá teheted, ha almapüré helyett előfőzött, pürésített cukkinit használsz!”
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.