Bármilyen gluténmentes fűszert, fűszerkeveréket használhatsz a korianderen kívül. Ízlés szerint akár csípőset is.nata_vkusidey
Hozzávalók 4 darabhoz
- 1 kisebb fej karfiol
- 1 darab tojásfehérje
- 1 citrom vagy lime leve és héja
- 0.5 teáskanál só
- 1 evőkanál mandulaliszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 100 gramm reszelt sajt
- 1 evőkanál koriander
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A karfiolt szedjük apró rózsákra, és robotgépben vagy botmixerrel aprítsuk nagyon finomra, kb. kuszkuszállagúra. Adjuk hozzá a tojásfehérjét, a mandulalisztet, a sajtot és a fűszereket. Keverjük össze alaposan. Kézzel formázzunk 4 nagyobb tortillalapot (vagy több kisebb és ducibb formát), és tegyük sütőpapírra. Süssük aranybarnára kb. 15-20 perc alatt.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.