Hozzávalók 20 darabhoz
- 200 gramm főtt vagy konzerv-csicseriborsó (lecsöpögtetve)
- 50 gramm gluténmentes zabpehely
- 70 gramm eritrit
- 50 gramm natúr mogyoróvaj
- 50 gramm almapüré (édesítés nélkül)
- 50 gramm (cukormentes, gluténmentes, tejmentes) étcsokoládé
- 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
Elkészítés:
Aprítógépben apró szemcsésre daráljuk a zabpelyhet, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, s együtt krémesre keverjük. Eritritet, sütőport és egy csipet sót adunk a tésztához. Belekanalazzuk a mogyoróvajat és az almapürét, összedolgozzuk. Apró darabokra tört/vágott csokoládét keverünk a tésztába, majd nedves kézzel korongokat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
Előmelegített, 160 °C-os sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.