Csicserikeksz glutén-, tojás- és tejmentesen

Habár a csicseriborsóról legtöbbünknek a hummusz vagy a falafel jut eszébe elsőre, nem csak sós ételek tökéletes alapanyaga. A csicseriborsós cookie-receptünk gluténmentes, tojásmentes, tejmentes, és tökéletesen illeszkedik az inzulinrezisztenciás étrendbe is.

Diétázók is majszolhatják ezt a hibátlan csicseriborsókekszet. Egy darab tápértéke: 49 kcal, 3,7 gramm szénhidrát, 2,6 gramm zsír, 1,8 gramm fehérje.
Diétázók is majszolhatják ezt a hibátlan csicseriborsókekszet. Egy darab tápértéke: 49 kcal, 3,7 gramm szénhidrát, 2,6 gramm zsír, 1,8 gramm fehérje.Szarka Dorottya

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 200 gramm főtt vagy konzerv-csicseriborsó (lecsöpögtetve)
  • 50 gramm gluténmentes zabpehely
  • 70 gramm eritrit
  • 50 gramm natúr mogyoróvaj
  • 50 gramm almapüré (édesítés nélkül)
  • 50 gramm (cukormentes, gluténmentes, tejmentes) étcsokoládé
  • 1 teáskanál gluténmentes sütőpor
Recept idők

 

 

Elkészítés:

Aprítógépben apró szemcsésre daráljuk a zabpelyhet, majd hozzáadjuk a csicseriborsót, s együtt krémesre keverjük. Eritritet, sütőport és egy csipet sót adunk a tésztához. Belekanalazzuk a mogyoróvajat és az almapürét, összedolgozzuk. Apró darabokra tört/vágott csokoládét keverünk a tésztába, majd nedves kézzel korongokat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.

Előmelegített, 160 °C-os sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek