Hozzávalók
- 200 gramm mozzarella reszelve
- 3 evőkanál krémsajt
- 1 darab tojás
- 70 gramm mandulaliszt (gluténmentes!)
- 2 evőkanál kókuszliszt (gluténmentes!)
- só, bors ízlés szerint
- olasz fűszerek (oregánó, bazsalikom, esetleg fokhagymapor ízlés szerint)
- 0.25 bögre parmezán
- 0.25 bögre cheddar
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Keverjünk össze 150 gramm reszelt mozzarellát és a krémsajtot, majd mikrohullámú sütőben (30 másodperces intervallumokkal) olvasszuk meg. A sütőtől függően kb 1,5-2 percre lesz szükség.
Az olvasztott sajtokhoz adjuk hozzá a tojást, a liszteket, sót, borsot és a fűszereket tetszés szerint. Keverjük össze. Sütőpapíron nyújtsuk ki körülbelül félcentis körlap formára. Süssük 5 percig, majd vegyük ki a sütőből, és tegyük rá a sajtokat (a megmaradt fél bögre mozzarellát, a parmezánt és a cheddart). Tegyük vissza a sütőbe, és süssük aranybarnára, mintegy további 5-7 percig.
Gluténmentes étrendben, ételallergiák és -intoleranciák esetén a megvásárolni kívánt alapanyagok címkéjét mindig ellenőrizni szükséges. A fűszerek, fűszerkeverékek nem mindig gluténmentesek, erre is figyelni kell!
A receptet szakmailag ellenőrizte: Tihanyi András dietetikus, élelmezés- és táplálkozás-egészségügyi, valamint prevenció-, közösségi egészségfejlesztési és egészségkommunikációs szakértő.