Gluténmentes, tejmentes édesburgonya-püré

Ha egészséges, selymes és élénk színű köretet keresel, akkor most megtaláltad. A glutén- és tejmentes édesburgonya-püré néhány perc munkát igényel, és extra hozzávalók, pluszfűszerezés nélkül is ellenállhatatlanul finom lesz.

Egy nagyobb édesburgonyából körülbelül egy bögre püré lesz.
Egy nagyobb édesburgonyából körülbelül egy bögre püré lesz.DronG

Hozzávalók

  • 1 nagyobb édesburgonya
  • kókuszolaj a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Az édesburgonyát szeleteljük fel, vagy vágjuk nagyobb darabokra, és kenjük meg pici kókuszolajjal minden oldalát. Néhány helyen szurkáljuk meg villával, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire. A burgonya méretétől függően mintegy 30-40 percig süssük, mire megpuhul. Hagyjuk hűlni, majd kanalazzuk le a héjáról a zöldség húsát, tegyük egy mixerbe és pürésítsük.

Ha szeretnénk, a pürésítés előtt adhatunk hozzá sót, borsot, szerecsendiót vagy fokhagymát is akár ízlés szerint.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek