Hozzávalók
- 1 adag mindenmentes sós tészta
- 2 evőkanál paradicsomszósz (gluténmenteset válassz!)
- pizzafeltét tetszés szerint
- sajt a tetejére
Elkészítés:
A mindenmentes sós alaprecept itt található. Készítsünk belőle egy adagot.
A tésztát téglalap formára nyújtjuk. Megkenjük sima vagy fűszerezett (oregánó, bazsalikom) paradicsommártással. Rátesszük a kedvenc pizzafeltétünket (sonka, szalámi, kukorica stb.), és megszórjuk reszelt sajttal. Feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd nem túl szorosan egymás mellé fektetjük a csigákat a tepsibe. A tetejét megkenjük kevés vízzel elkevert, hozzáadott cukrot (és glutént) nem tartalmazó paradicsomszósszal vagy fokhagymás, olasz fűszeres vajjal vagy olívaolajjal. A végén szezámmaggal megszórjuk (elhagyható). Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A dietetikus tippje: „Ha valóban bűntudat nélkül szeretnél lefeküdni egy ilyen finom vacsora után, válassz feltétként zsírszegény sajtot, sovány sonkát, és sütés előtt vajas, olívaolajos megkenés helyett maradj a paradicsomszósznál!”
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.