Amire mindig is vágytál: házi pizzás csiga gluténmentesen

Mi legyen kedvenc pizzafeltéteinkből, amikor nem szeretnénk pizzát enni? Mondjuk pizzás csiga. Bűnözésmentes (értsd: gluténmentes, tojásmentes, élesztőmentes) változatban akár vacsorára is.

A házi pizzás csiga mártogatóssal lesz az igazi, de itt is figyeljünk, hogy minden alapanyag gluténmentes legyen.
A házi pizzás csiga mártogatóssal lesz az igazi, de itt is figyeljünk, hogy minden alapanyag gluténmentes legyen.Nemes Dóra

Hozzávalók

  • 1 adag mindenmentes sós tészta
  • 2 evőkanál paradicsomszósz (gluténmenteset válassz!)
  • pizzafeltét tetszés szerint
  • sajt a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A mindenmentes sós alaprecept itt található. Készítsünk belőle egy adagot. 

A tésztát téglalap formára nyújtjuk. Megkenjük sima vagy fűszerezett (oregánó, bazsalikom) paradicsommártással. Rátesszük a kedvenc pizzafeltétünket (sonka, szalámi, kukorica stb.), és megszórjuk reszelt sajttal. Feltekerjük és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd nem túl szorosan egymás mellé fektetjük a csigákat a tepsibe. A tetejét megkenjük kevés vízzel elkevert, hozzáadott cukrot (és glutént) nem tartalmazó paradicsomszósszal vagy fokhagymás, olasz fűszeres vajjal vagy olívaolajjal. A végén szezámmaggal megszórjuk (elhagyható). Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A dietetikus tippje: „Ha valóban bűntudat nélkül szeretnél lefeküdni egy ilyen finom vacsora után, válassz feltétként zsírszegény sajtot, sovány sonkát, és sütés előtt vajas, olívaolajos megkenés helyett maradj a paradicsomszósznál!”

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek