Hozzávalók 6 darabhoz
- 200 gramm mozzarella reszelve
- 110 gramm krémsajt
- 3 tojás felverve
- 3 bögre mandulaliszt
- 2 teáskanál gluténmentes sütőpor
- 1 teáskanál só
- olvasztott vaj vagy növényi olaj a tetejére
- szezámmag a tetejére
Elkészítés:
Nagy tálban olvasszuk meg a mozzarellát és a krémsajtot mikrohullámú sütőben (félperces időintervallumokban). Adjuk hozzá a tojásokat, a mandulalisztet, a sütőport, végül a sót. Gyúrjunk belőle tésztát, és osszuk hat egyenlő gombócra. Formázzunk belőle zsömlét, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg a tetejét olvasztott vajjal vagy növényi olajjal, és szórjuk rá a szezámmagot, esetleg szárított petrezselymet. Jó forró, 200 fokos sütőben süssük meg kb. 10-12 perc alatt.
A dietetikus tippje: „Csökkentett, alacsony szénhidráttartalmú alternatív kenyereket, zsemléket inkább az esti órákban érdemes fogyasztanod, hogy napközben legyen kellő energiád a szellemi munkához és sportoláshoz. Azonban az esti szénhidrátcsökkentéssel (és megfelelő fehérjebevitellel) éjjel arra kényszerítheted a szervezeted, hogy testzsírból állítson elő energiát – beindul a hangzatos »zsírégetés«.”
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.