Izgalmas glutén- és tejmentes reggeli: tojás baconbögrében

Az amerikai reggeli tipikus eleme a bacon és a tojás. Ha szeretjük, nem muszáj ragaszkodnunk a megszokott, unalmas elkészítési módokhoz. Mindössze pár perc, és a végeredmény glutén- és tejmentes lesz.

Szexi reggeli készül a tojásból és a szalonnából ezzel a recepttel.
Szexi reggeli készül a tojásból és a szalonnából ezzel a recepttel.Alleko

Hozzávalók

  • 6 szelet bacon
  • 6 darab tojás
  • só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A baconszeletek mindkét oldalát süssük meg serpenyőben néhány perc alatt, vagy 190 fokos sütőben, kb. 10 percig. Az a lényeg, hogy készítsük elő a későbbi folyamatokhoz, de ne süssük túl, ne legyen ropogós.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A muffinformákat béleljük ki (körben) a szalonnaszeletekkel, majd mindegyik közepébe üssünk egy tojást. Sózzuk, borsozzuk, és ha szeretnénk, szórjuk meg reszelt sajttal. Körülbelül 15 perc alatt készül el a sütőben.

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek