Csokitorta liszt nélkül, cukor nélkül

És finom? Naná! Sokan tartják, hogy a süti az csokis, ez a torta pedig nagyon! Ráadásul gluténmentes, cukormentes, fogyasztása bűntudatmentes.

A gluténmentes csokitorta langyosan a legfinomabb.
A gluténmentes csokitorta langyosan a legfinomabb.Russ Rohde

Hozzávalók 8 szelethez

  • 10 dkg étcsokoládé (70 százalékos) (gluténmentes, cukormentes étcsokit válassz)
  • 10 dkg vaj
  • 3 darab tojás
  • 15 dkg eritrit
  • 1 dkg tápiókakeményítő
Recept idők

Elkészítés:

A darabokra tört csokoládét vízgőz fölött olvasszuk meg, és adjuk hozzá a vajat, majd keverjük homogén masszává. A tojások sárgáját keverjük össze az eritrit felével (fehéredésig), és állandó keverés mellett adjuk hozzá a keményítőt és a csoki-vaj masszát. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, adjuk hozzá a maradék eritritet, és óvatosan keverjük a csokis masszához.
Az egészet öntsük egy kivajazott, 16 cm-es tortaformába. Előmelegített, 160 fokos sütőben 20 percig süssük, majd legalább 10 perces pihentetés után tegyük tortatálra. Dupla mennyiségből klasszik méretű tortánk lesz, amit 24 centis tortaformában süssünk meg.

A dietetikus tippje: "Vaj helyett tejmentes margarint felhasználva könnyedén tejmentessé is teheted a receptet! Eritrit helyett használhatsz stevia alapú édesítőt is, melyből kevesebbet felhasználva is intenzív édesítő ízt érhetsz el."

A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek