Hozzávalók 8 szelethez
- 10 dkg étcsokoládé (70 százalékos) (gluténmentes, cukormentes étcsokit válassz)
- 10 dkg vaj
- 3 darab tojás
- 15 dkg eritrit
- 1 dkg tápiókakeményítő
Elkészítés:
A darabokra tört csokoládét vízgőz fölött olvasszuk meg, és adjuk hozzá a vajat, majd keverjük homogén masszává. A tojások sárgáját keverjük össze az eritrit felével (fehéredésig), és állandó keverés mellett adjuk hozzá a keményítőt és a csoki-vaj masszát. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, adjuk hozzá a maradék eritritet, és óvatosan keverjük a csokis masszához.
Az egészet öntsük egy kivajazott, 16 cm-es tortaformába. Előmelegített, 160 fokos sütőben 20 percig süssük, majd legalább 10 perces pihentetés után tegyük tortatálra. Dupla mennyiségből klasszik méretű tortánk lesz, amit 24 centis tortaformában süssünk meg.
A dietetikus tippje: "Vaj helyett tejmentes margarint felhasználva könnyedén tejmentessé is teheted a receptet! Eritrit helyett használhatsz stevia alapú édesítőt is, melyből kevesebbet felhasználva is intenzív édesítő ízt érhetsz el."
A receptet szakmailag ellenőrizte: Szarka Dorottya dietetikus